Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Alpex-Plus – Tehnologia Push-fit

În ultimii ani, tehnologia de îmbinare pentru pisele de instalații sanitare și de incalzire s-a înbunătățit constant. În timp ce materialele metalice sunt înfiletate și sudate, cele de plastic și materialele compozite au început să fie îmbinate prin lipire, sudare, prin polifuziune și presare. Cea mai nouă tehnologie de îmbinare este utilizarea fitingurilor push-fit, prin simplă împingere a țevii în fiting.

Sistemul inovator FRÄNKISCHE ALPEX-PLUS se bazează pe această nouă tehnologie de îmbinare, oferind fitinguri în dimensiuni de 16, 20 și 26 mm diametru.

Materialele de înaltă calitate și tehnologia push-fit oferă acestui sistem siguranță și fiabilitate, respectiv o perioadă mai scurtă de executare.

Pe lângă aprobarea DVGW, care verifică în mod independent calitatea excelentă alpex-plus, producătorul furnizează un cerificat de calitate de 10 ani pentru întreaga gama de produse alpex-plus.

Fitingurile inovatoare FRÄNKISCHE ALPEX-PLUS sunt realizate din polifenilsulfonă (PPSU un material testat în spațiu care oferă o extrem de bună rezistență la impact în timp ce este non-toxic), cu un manșon din oțel inoxidabil, într-un design impresionant de subțire. FRÄNKISCHE utilizează oțel inoxidabil pentru manșonul și inelul de prindere, care face alpex-plus deosebit de potrivit pentru aplicații grele.

Conectarea rapidă cu push-fit permite realizarea îmbinarii în doar două etape: calibrare/debavurare si împingere. Fitingul alpex-plus este foarte subțire, potrivit pentru spații înguste, ușor de izolat, astfel putem economisi spațiu și timp. In plus, fitingul alpex-plus este prevazut cu un Indicator care arată daca țeava a fost împinsă până la capăt, asigurând o siguranță sporită. Dacă țeava se împinge până la capătul fitingului indicatorul se transformă din gri în verde.

Aceste fitinguri sunt compatibile și cu alte sisteme FRÄNKISCHE: din compozit multistrat de 16×2, 20×2 și  26x3mm, sistemul ff-therm de 16×2 și 20x2mm și bineînțeles sistemul alpex preizolat.

Un mare avantaj este că îmbinările de 16×2 mm și 20×2 mm se pot desface cu un instrument special, fără a deteriora țeava sau fintingul.

Recomandăm utilizarea sistemului alpex-plus push-fit pentru a ușura lucrarea, a scurta timpul de execuție și pentru o siguranță sporită în exploatare.