Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Baterie baie chiuveta – cât de mult contează designul?

Te afli pe punctul de a achiziționa o baterie baie chiuveta, dar nu ești pe deplin convins/ă în privința modelului? Ei bine, alegerea variantei ideale nu este deloc un proces simplu. Trebuie să iei în calcul atât caracteristicile funcționale, cât și aspectele care țin de design pentru a avea parte de rezultatele dorite. Baia se numără printre cele mai importante spații din locuință – tocmai de aceea trebuie să-i acorzi atenția cuvenită. Aici te poți delecta cu momente binemeritate de relaxare și îți poți derula cu ușurință tabieturile zilnice.

Totuși, dacă nu știi cum să integrezi armonios o baterie baie chiuveta descoperă tot ce trebuie să știi în rândurile de mai jos. 

Lavoar sau chiuvetă?

Dacă ai început de ceva timp procesul de amenajare sau renovare a locuinței poate ai auzit de mult ori întrebarea. Chiar dacă pentru mulți sunt două lucruri complet diferite, lavoarul și chiuveta prezintă asemănări diverse. Totuși, există și mici diferențe care te pot ajuta în etapa de achiziție:

Lavoar:

 • Dimensiune – Lavoarele sunt de obicei mai mici decât chiuvetele, ceea ce le face ideale pentru băile compacte sau pentru încăperi în care vrei să economisești spațiu.
 • Design elegant – Lavoarele prezintă un design mai delicat și elegant, ceea ce poate conferi băii un aspect mai sofisticat și modern.
 • Potrivit pentru băile de serviciu – Dacă vrei să folosești lavoarul doar pentru spălarea mâinilor și a feței, îl poți integra într-o baie dedicată oaspeților.

Chiuvetă:

 • Versatilitate – Chiuvetele sunt mai mari, ceea ce permite derularea mai multor activități. Fie că e vorba de rutina zilnică de îngrijire sau curățarea obiectelor de baie, vei avea suficient loc.
 • Opțiuni numeroase pentru depozitare – Chiuvetele pot avea spații diverse pentru a depozita obiectele personale. Sertarele și rafturile multifuncționale îți pot fi de mare folos pentru a păstra în siguranță produsele de igienă, dar și pentru a menține un ambient ordonat.
 • Stiluri variate – Pe piață există o varietate de stiluri și forme pentru chiuvete. Îți va fi foarte ușor să găsești opțiunea potrivită gusturilor personale, dar și specificațiilor pe care le prezintă baia.

 

Ce rol prezintă o baterie baie chiuveta?

Înainte de a vorbi despre elementele de design corespunzătoare unei baterii, e important să înțelegi rolul pe care îl prezintă pentru baie. Printre funcțiile pe care le oferă se numără:

 • Furnizarea apei – Bateria de chiuvetă are rolul de a furniza fluxul de apă într-un mod controlat. Poți ajusta cu ușurință debitul și temperatura în funcție de nevoile specifice, mai ales dacă e vorba de un model cu monocomandă.
 • Funcții de economisire a apei – Multe baterii moderne sunt dotate cu funcții de economisire a apei, cum ar fi supape de oprire rapidă sau aeratoare care amestecă aerul cu apa. Astfel, se poate reduce consumul și implicit impactul asupra mediului înconjurător.
 • Design și estetică – Oricât de nesemnificativ ar părea, designul pe care îl prezintă o baterie baie chiuveta poate oferi un touch inedit spațiului. Aleasă corect, poate completa cu succes armonia creată de celelalte elemente estetice.
 • Funcții suplimentare – Anumite baterii pentru chiuvetă pot avea funcții suplimentare, cum ar fi dușuri extractibile sau senzor de mișcare, care garantează standarde înalte de confort și siguranță.
 • Durabilitate și rezistență la coroziune – O baterie de calitate pentru chiuvetă este proiectată să fie durabilă și rezistentă la șocuri diverse, pentru a funcționa eficient și a garanta utilizări îndelungate.
 • Ușurința în utilizare – Bateriile pentru chiuvetă sunt proiectate să fie ușor de utilizat, cu mânere ergonomice pentru a regla fluxul și temperatura apei. Astfel, devin alegeri ideale pentru fiecare membru al familiei.

Ce baterie baie chiuveta să alegi pentru un design modern? 

Îți plac spațiile moderne, în pas cu tendințele? O baie minimalistă este exact ce ai nevoie. Totuși, cum alegi corect bateria pentru chiuvetă? Nu trebuie să-ți faci griji, există câteva elemente care te pot ajuta să conturezi estetica dorită și anume: 

 • Minimalism și linii curate – Designul simplu și elegant se potrivește perfect cu un stil de amenajare modern. Nu încerca să adaugi elemente doar de dragul de a înfrumuseța spațiul. Găsește o întrebuințare practică pentru fiecare lucru adăugat – fie că e vorba de mobilier sau de obiectele sanitare.
 • Funcții inteligente – Unele baterii moderne vin cu funcții inteligente, cum ar fi controlul tactil, senzori pentru deschidere și închidere automată a apei sau setări predefinite de temperatură. Investește într-o alegere de calitate, care îmbină funcționalitatea cu armonia estetică și confortul personal.
 • Finisaje mate – Finisajele mate sunt din ce în ce mai populare în designul modern. Oferă o textură plăcută și un aspect sofisticat. De asemenea, sunt ușor de întreținut și se găsesc într-o varietate de modele și culori.
 • Baterii cu LED-uri – Unele baterii moderne vin cu LED-uri integrate, care pot schimba culoarea apei în funcție de temperatură. Pe lângă rolul funcțional, bateria adaugă o notă vizuală interesantă.
 • Baterie chiuveta baie perete – O alegere excelentă pentru cei care apreciază elementele de design ieșite din tipare. Odată montată, bateria poate crea un aspect impresionant și aerisit.
 • Asimetrie și creativitate – Explorează opțiunile creative, care integrează forme geometrice neobișnuite sau asimetrice. Cu ajutorul lor, poți adăuga un element distinctiv designului băii tale.

Cum înlocuiești un racord flexibil la o baterie baie chiuveta?

Pe lângă alegerea bateriei, va trebui să acorzi atenție și integrării unor racorduri baterie chiuveta. Dacă vrei să înlocuiești racordul existent cu unul mai performant e indicat să urmezi câteva etape importante: 

 • Verifică starea tehnică a bateriei – Analizează bateria cu atenție și asigură-te că nu prezintă urme de rugină. Verifică și șuruburile de desfacere pentru a vedea dacă poate fi montată și demontată fără probleme.
 • Închide alimentarea cu apă – Asigură-te că oprești alimentarea cu apă către bateria chiuvetei înainte de a începe lucrul. Dacă nu vrei să întâmpini situații neprevăzute, închide ambii robineți – atât cel de apă caldă, cât și cel pentru apă rece.
 • Eliberează presiunea apei rămase – Deschide bateria chiuvetei pentru a elibera presiunea apei rămase pe instalație.
 • Deconectează racordul flexibil vechi – Utilizează cheia reglabilă pentru a desface racorduri baterie chiuveta de la robinet și de la conducta de alimentare cu apă caldă și rece. Ține minte ordinea în care sunt conectate. Folosește un vas și așază-l sub racord în cazul unei eventuale scurgeri de apă.
 • Curăță filetul – Asigură-te că filetele de pe robinet și de pe conducta de alimentare sunt curate și fără reziduuri pentru o asigura o montare precisă.
 • Conectează racordul flexibil nou – Înșurubează racordul flexibil nou pe filetul robinetului și apoi pe filetul conductei de alimentare. Strânge racordul manual, iar apoi utilizează cheia reglabilă pentru a-l fixa, fără a aplica prea multă forță.
 • Testează racordul – Deschide alimentarea cu apă și verifică dacă există riscul infiltrațiilor de apă. Dacă identifici scurgeri, strânge ușor racordurile pentru a asigura etanșeitatea.

 Pentru a te asigura că nu întâmpini probleme, nu ezita să apelezi la ajutorul unui specialist.

Baterie chiuveta baie perete – avantaje și caracteristici 

O baterie chiuveta baie perete a devenit în ultimii ani o opțiune din ce în ce mai populară în rândul designerilor de interior. Avantajele pe care le garantează sunt diverse: 

 • Economisește spațiu – O baterie montată pe perete eliberează spațiul de pe chiuvetă sau blat, ceea ce poate face baia să pară mai ordonată și mai aerisită. Tocmai de aceea, poate fi o alegere ideală pentru băile mai mici sau pentru zonele cu spațiu limitat.
 • Asigură o curățare ușoară – Montarea pe perete face ca zona din jurul chiuvetei să fie mai ușor de curățat. Nu mai există baza bateriei pe care să se acumuleze reziduuri sau murdărie, ceea ce reduce semnificativ procesul de coroziune și degradare.
 • Are un aspect estetic îmbunătățit – Bateriile pentru chiuvetă montate pe perete au un aspect modern și rafinat, ceea ce adaugă un suflu inedit băii. Pot deveni cu ușurință elementele centrale de design și pot contribui la estetica generală a spațiului.
 • Oferă un aer personalizat spațiului – Există o varietate de modele, forme și finisaje disponibile pentru bateriile montate pe perete. Vei putea alege modelul care ți se potrivește și care îndeplinește toate cerințele în materie de funcționalitate, design și confort.
 • Flexibilitate în înălțime – Montarea pe perete îți permite să reglezi înălțimea bateriei în funcție de preferințele personale și de nevoile utilizării. Simplu, eficient și ușor de folosi!

Vrei să oferi băii un aspect modern, dar în același timp ergonomic? Dacă vrei să economisești spațiu și să oferi locului un aspect fresh, o baterie chiuveta perete devine alegerea ideală.

Soluțiile ingenioase oferă avantaje pe termen lung – profită și tu de ele!