Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Baterie baie chiuveta – cum alegi corect oțelul inoxidabil?

Să alegi o baterie baie chiuveta nu ar trebui să fie o treabă atât de grea. Pare destul de simplu să te hotărăști asupra esteticii generale și a dimensiunilor. Totuși, lucrurile se complică destul de mult atunci când vine vorba de material și tipul de montaj. Oțelul inoxidabil se numără printre cele mai apreciate variante, tocmai datorită caracteristicilor pe care le prezintă. Totuși, cum știi că ai ales modelul potrivit nevoilor tale? Nu trebuie să-ți faci griji, există câteva trucuri care îți vor fi de mare folos atât în etapa de achiziție, cât și în cea aferentă instalării.

Descoperă mai jos sfaturi utile care te pot ajuta să optezi pentru produsul potrivit – atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

Baterie baie chiuveta – care este diferenta între inox și oțel inoxidabil?

Inoxul și oțelul inoxidabil se referă la același lucru, chiar dacă sunt scrise sub o altă formă.

Oțelul inoxidabil este un tip de aliaj metalic care conține o cantitate semnificativă de crom, alături de alte elemente, pentru a-i conferi rezistență la coroziune, rugină și decolorare. Este utilizat într-o gamă variată de aplicații, datorită proprietăților chimice și fizice speciale pe care le prezintă.

Termenul de inox este folosit cu precădere pentru produsele și articolele de bucătărie. De asemenea, denumirea este utilizată pentru a face referire la mai multe tipuri de oțel.

Din punct de vedere al conținutului, oțelul integrează următoarele:

 • Crom – Este componenta cheie care oferă oțelului inoxidabil grade sporite de rezistență în fața șocurilor diverse. Oțelurile inoxidabile prezintă cel puțin 10.5% crom în compoziție.
 • Fier – Elementul principal din aliaj, care conferă oțelului caracteristicile mecanice.
 • Alte elemente – Pe lângă crom și fier, oțelurile inoxidabile pot conține și nichel, siliciu, titan, cupru, sulf, cobalt sau mangan, în funcție de gradul și proprietățile specifice dorite.

Baterie baie chiuveta – tips and tricks pentru a identifica un material de calitate

Ești pe punctul de a achiziționa o baterie baie chiuveta, dar nu știi care este cel mai bun material? În cazul oțelului inoxidabil, există câteva standarde care te vor ajuta să iei decizia potrivită și anume:

 • Cantitatea de nichel folosită pentru a crea oțelul inoxidabil – Poți face un test simplu pentru a te convinge de veridicitatea produsului. Ține un magnet lângă o baterie baie chiuvetă. Dacă rămâne fixat pe suprafața bateriei înseamnă că este realizată dintr-un material de calitate inferioară. Cum așa? Ei bine, cu cât nivelul de nichel este mai ridicat, cu atât bateria va căpăta o durabilitate sporită, dar își va pierde proprietățile magnetice.
 • Gradul oțelul inoxidabil – Oțelul este categorizat și în funcție de grad, care diferă în compoziția chimică și proprietățile mecanice. Cele mai căutate opțiuni sunt cele din seriile 300 și 304. Motivul? Au un conținut ridicat de crom (18%) și nichel (8%).
 • Reputația furnizorului – Alege furnizori de încredere, care oferă oțel de calitate. Verifică recenziile, certificările și reputația pe care a acumulat-o în industrie. Nu ezita să consulți și părerea unui specialist, care poate identifica ușor variantele premium și care te poate ajuta să faci alegeri personalizate.

Totuși, dacă vrei să te asiguri că ai ales materialul potrivit, e foarte important să:

 • Stabilești dinainte ce ai nevoie. Îți dorești o baterie baie chiuveta care să garanteze utilizări îndelungate sau vrei doar să ai parte de un aspect estetic ieșit din tipare? Adresează-ți astfel de întrebări înainte de a lua o decizie.
 • Compari modelele disponibile pe piață. Nu te rezuma la prima alegere. Fă o cercetare amănunțită a variantelor și evaluează-le corespunzător. Numai așa vei putea lua decizia potrivită.
 • Nu te limitezi la un buget fix – Ieftin și bun nu există. Așadar, e important să adaptezi bugetul în funcție de calitatea așteptată. 

Duș sau cadă – ce să alegi pentru locuința personală?

Dacă oscilezi între baterie dus inox sau cadă ar trebui să te gândești mai întâi care este mai potrivită nevoilor tale.

Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere:

Duș:

 • Când faci duș, consumi în general mai puțină apă, ceea ce te poate ajuta să economisești resurse și să reduci facturile.
 • Dușul este o variantă mai rapidă, tocmai de aceea este potrivit pentru persoanele cu un stil de viață activ și agitat.
 • Curățarea unui duș este de obicei mai ușoară decât cea a unei căzi.
 • Nu ocupă mult spațiu, tocmai de aceea este ideal pentru casele de mici dimensiuni.
 • Totuși, nu-ți poate oferi aceeași experiență relaxantă pe care o promite cada.

Cada:

 • În cazul în care îți place să te eliberezi de stres cu o baie fierbinte, o cadă îți poate fi de mare folos. Poți petrece cât timp vrei pentru a te destinde așa cum se cuvine.
 • Tocmai datorită aspectului impunător, cada aduce plus valoare esteticii generale.
 • În cazul familiilor cu copii mici, o cadă poate fi o alegere mai convenabilă.
 • Momentele de răsfăț au nevoie de o cantitate mai mare de apă, ceea ce duce inevitabil la creșterea consumului.
 • De asemenea, căzile ocupă mai mult spațiu decât dușurile și pot fi mai greu de integrat în locuințe cu spațiu limitat.

 

Cum cureți o baterie cada inox?

Fie că e vorba de o baterie cada inox sau pentru chiuvetă, etapele de întreținere sunt esențiale pentru a te bucura de utilizări îndelungate.

Iată tot ce trebuie să știi pentru a facilita procesul de curățare:

 • Curăță bateria de cadă în mod regulat pentru a preveni acumularea de murdărie sau reziduuri de săpun. Fă-ți un obicei din a curăța frecvent toate obiectele sanitare din baie pentru a le păstra mult timp funcționalitățile intacte.
 • Șterge cu apă caldă și detergent normal – Înainte de toate, șterge bateria de cadă cu un burete moale și apă caldă amestecată cu săpun sau detergent. Evită utilizarea produselor care conțin substanțe dure pentru că poți facilita degradarea bateriei. Alege variantele apreciate pentru faptul că acționează eficient.
 • Șterge cu apă curată – După spălare, clătește bateria cu apă curată pentru a îndepărta săpunul în exces. Asigură-te că nu mai există niciun fel de impurități pe suprafața bateriei.
 • Evită pe cât se poate produsele sau accesoriile de curățare abrazive – Tocmai pentru că pot duce la apariția zgârieturilor și urmelor de uzură. Așadar, dacă te-ai gândit să folosești o perie de sârmă pentru a curăța petele mai dificile, ar trebui să renunți la idee.
 • Folosește variante specializate pentru oțel inoxidabil – Există pe piață produse de curățare speciale pentru oțelul inoxidabil. Verifică instrucțiunile de pe ambalaj și asigură-te că sunt potrivite pentru suprafața bateriei tale. Evită-le pe cele pe bază de înălbitor pentru că pot genera coroziunea oțelului.
 • Nu lăsa recipientele deschise – Imediat după ce ai curățat bateria, asigură-te că ai depozitat în siguranță substanțele.
 • Aplică metoda prevenției – După fiecare utilizare a băii, șterge bateria cu o cârpă moale pentru a îndepărta stropii de apă și a preveni formarea petelor. Nu va mai fi nevoie să intervii constant asupra aspectului estetic și a gradului de funcționalitate. 

Ce baterie cada inox să alegi pentru un model cu hidromasaj 

În cazul în care ai mizat pe confort la standarde înalte și ai ales o cadă cu hidromasaj, trebuie să optezi pentru o baterie pe măsură.

Iată câteva modele pe care le poți lua în calcul:

 • Baterie cu funcții suplimentare – Cada cu hidromasaj oferă un aspect modern băii. O baterie cada inox cu reglaj de temperatură și control al debitului devine alegerea ideală pentru a completa designul creat.
 • Baterie cu finisaje deosebite – Adaptează modelul ales în funcție de stilul abordat în baie, dar și de trăsăturile care te caracterizează cel mai bine. Baia trebuie să devină sanctuarul tău de liniște și relaxare.
 • Baterie cu dublă comandă – Poți regla cu ușurință temperatura apei și te poți bucura de ambientul dorit. Tocmai datorită eficienței de care dau dovadă, se numără printre cele mai apreciate modele.

Îți dorești o baterie dus inox multifuncțională, dar în același timp personalizată din punct de vedere al designului?

Ia în considerare aspectele de mai sus și bucură-te beneficiile specifice unui produs de calitate!