Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Baterie chiuveta baie – ce faci dacă ai ales greșit?

Când alegi o baterie chiuveta baie trebuie să ai în vedere multe aspecte – de la design până la dimensiuni – fiecare detaliu contează. Aspectul băii tale are nevoie de o pată de culoare, de un element care să contrasteze estetica generală. Poate cea mai mare greșeală comisă în materie de amenajare este dorința de a supraîncărca efectul vizual. Cu o baterie chiuveta baie neconvențională chiar poți oferi plus valoare stilului abordat în încăpere. Însă, trebuie să ai răbdare, să alegi conform preferințelor personale și a întregului ansamblu estetic. Graba strică treaba – la fel se întâmplă și în cazul procesului de instalare.

Dacă nu vrei să ai parte de situații neplăcute, există câteva greșeli pe care să le eviți cu orice preț. Despre riscurile instalării unei baterii slab calitative, dar și care sunt modalitățile eficiente de rezolvare vei descoperi în rândurile de mai jos.

Riscurile pe care le prezintă o baterie chiuveta baie aleasă greșit

Dacă faci o alegere pe repede-înainte în ceea ce privește bateria de baie, riscurile la care te expui sunt diverse. Iată doar câteva dintre ele:

 • Dezechilibru estetic – O baterie care nu se potrivește stilului sau designului băii poate impacta negativ designul general. Dacă vrei să te bucuri de o atmosferă inedită, toate elementele trebuie să se completeze reciproc.
 • Probleme de instalare – Dacă bateria aleasă nu se pliază sistemului de instalație sanitară, s-ar putea să întâmpini dificultăți de montaj. E foarte posibil să fie nevoie de modificări structurale sau de achiziționarea unui nou model.
 • Infiltrații de apă – În cazul în care bateria nu este compatibilă cu instalația existentă sau chiuveta aleasă, există riscul apariției scurgerilor de apă. Astfel, suprafața poate fi supusă deteriorării, iar petele de mucegai nu vor întârzia să apară. Umezeala în exces cauzează atât disconfort, cât și probleme de sănătate.
 • Performanță scăzută – Un model ales în necunoștință de cauză nu poate asigura funcționalități optime. S-ar putea să te confrunți, așadar, cu o presiune a apei foarte scăzută și o temperatură necorespunzătoare nevoilor tale în materie de confort și siguranță.
 • Durabilitate redusă – Bateriile de calitate inferioară nu garantează utilizări îndelungate sau experiențe plăcute. O decizie incorectă poate duce inevitabil la necesitatea înlocuirii frecvente, ceea ce înseamnă costuri suplimentare pe termen lung.
 • Incompatibilitate cu accesoriile existente – Dacă optezi pentru o baterie chiuveta baie care nu se potrivește cu dușurile de mână sau filtrele de apă, s-ar putea să întâmpini dificultăți la montaj. De asemenea, nu le vei putea folosi împreună.
 • Calitatea slabă a apei – Bateriile alese greșit sau fabricate din materiale inadecvate pot elibera substanțe chimice sau metale în apă. Astfel, calitatea apei va avea de suferit – la fel și experiența per total trăită în timpul derulării rutinei de îngrijire.

Baterie chiuveta inox – Cum înlocuiești cartușul ceramic? 

Printre cele mai mari probleme ale bateriilor de baie se numără defectarea cartușului ceramic. Nu trebuie să-ți faci griji, însă. Este o piesă care poate fi schimbată cu ușurință. Dacă ești îndemnânatic/ă și te pricepi la aspectele tehnice, îl poți înlocui pe cont propriu. Pentru rezultate optime, asigură-te că urmezi etapele de mai jos:

 • Oprește alimentarea cu apă – Asigură-te că închizi robinetul principal de alimentare cu apă pentru a preveni infiltrațiile în timpul procesului de înlocuire. De asemenea, pregătește-ți uneltele corespunzătoare. Vei avea nevoie de o șurubelniță, o cheie tubulară și un inbus de 3 mm.
 • Desfă bateria – Scoate mânerul bateriei. Îndepărtează capacul decorativ și deșurubează piesele de fixare a cartușului. În cazul în care întâmpini dificultăți verifică manualul de instrucțiuni cu care a fost livrată bateria.
 • Accesează cartușul – Odată ce ai îndepărtat mânerul, vei avea acces la cartuș. Scoate piesa veche și șterge carcasa din interior și montează cartușul nou. Asigură-te că se potrivește perfect pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.
 • Deschide alimentarea cu apă – Imediat ce ai instalat cartușul și ai fixat elementele de susținere, poți deschide robinetul principal. Fă ultimele verificări și asigură-te că nu există scurgeri de apă.

Totuși, dacă vrei să elimini orice risc care poate apărea în timpul înlocuirii cartușului e indicat să alegi cu atenție modelul de baterie chiuveta inox. De asemenea, poți solicita ajutorul unui specialist în domeniu. Pe lângă etapele de mentenanță, te poate ajuta și în ceea ce privește alegerea designului ideal.

Baterie chiuveta baie neagră – avantaje și dezavantaje

Că tot a venit vorba de estetică – tu care crezi că ar fi cea mai potrivită baterie chiuveta inox? Adevărul e că nu există o variantă perfectă – totul trebuie personalizat în funcție de nevoi. Însă, un lucru e cert – negru este nuanța ideală pentru o baie elegantă. Dacă ești o fire mai nonconformistă și vrei să alegi o baterie neagră, iată care sunt principalele avantaje și dezavantaje pe care le vei resimți:

Avantaje:

 • Compatibilitate cu diverse stiluri – Culoarea neagră este versatilă și poate fi integrată într-o varietate de stiluri de design interior, de la modern la industrial sau chiar clasic.
 • Rezistență la pete și murdărie – Suprafețele negre pot ascunde mai bine petele și murdăria zilnică, ceea ce înseamnă că bateria ar putea avea un aspect mai curat pe termen lung.
 • Contrast și accent – Într-un mediu mai luminos sau într-o baie cu tonuri predominante de alb, o baterie neagră poate oferi un contrast puternic. Este, de asemenea, o alegere modernă, în pas cu tendințele.

Dezavantaje:

 • Amprentele și urmele de apă – Chiar dacă suprafețele negre ascund particulele de praf sau alte impurități, petele de calcar reprezintă o problemă. Este posibil să fie necesară curățarea mai frecventă pentru a menține un aspect impecabil.
 • Posibilitatea decolorării – În timp, nuanța de negru a bateriei poate să își piardă din intensitate din cauza expunerii la lumină și la substanțe chimice de curățare. E recomandat, așadar, să citești cu atenție instrucțiunile de aplicare a produselor de igienă. Evită pe cât se poate variantele mult prea abrazive.
 • Compatibilitatea cu designul existent – Dacă ești în plin proces de renovare, trebuie să te asiguri că o baterie neagră se potrivește bine cu restul elementelor de design. Analizează atent gresia, mobilierul și culorile generale înainte de a alege o baterie chiuveta inox.

Baterie inox – de ce să alegi un sistem complet pentru duș? 

Dacă vrei să eficientizezi semnificativ procesul de instalare a unei baterii de baie, un sistem complet pentru duș devine alegerea ideală. Motivul? Nu este doar unul. Avantajele pe care le vei resimți sunt diverse. Iată doar câteva dintre ele:

 • Comoditate – Dacă alegi un sistem complet, vei avea toate componentele de care ai nevoie într-un singur pachet. Nu va trebui să cauți separat o baterie inox și nici capetele pentru duș. Vei economisi, așadar, timp prețios, ceea ce îți va oferi posibilitatea de a-ți concentra eforturile pe modul în care vei instala celelalte elemente de estetică.
 • Compatibilitate asigurată – Accesoriile unui sistem complet sunt proiectate să funcționeze perfect împreună. Nu va mai trebui să-ți faci griji în ceea ce privește modalitatea de integrare a fiecărei componente. Totul va arăta excelent, ceea ce va armoniza mai mult ca sigur stilul de amenajare abordat.
 • Diversitate de opțiuni – Pe piață există o gamă variată de sisteme pentru duș disponibile în diferite stiluri, finisaje și funcționalități. Vei avea ocazia de a opta pentru alternativa care se potrivește cel mai bine băii personale și preferințelor în materie de utilizare. În cazul în care vrei o baterie inox calitativă, verifică atent specificațiile materialului și ține cont de părerea specialiștilor.
 • Ușurință în instalare – Procesul de instalare nu îți va da bătăi de cap. Tocmai pentru că elementele sunt proiectate împreună, nu vei întâmpina incidente neplăcute. Însă, nu uita să citești instrucțiunile de montaj și să-ți pregătești corespunzător trusa de scule.

Dacă ai ales greșit o baterie inox nu ai decât să investești într-un model ingenios, care să asigure performanțele dorite. Pentru funcționalitate sporită, un sistem complet este exact ce ai nevoie. În ceea ce privește designul, cu o baterie neagră nu ai cum să dai greș.

Ai grijă la toate detaliile și alege o baterie baie pe măsura așteptărilor!