Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Ce clește de sertizat este mai bun?

Te-ai întrebat vreodată de ce un clește sertizat trebuie să facă parte din trusa oricărui electrician care se respectă? Manipularea diverselor cabluri de rețea necesită echipament special pentru construirea sistemelor. Secționarea firelor sau tăierea lor într-o manieră sigură și profesionistă se poate realiza doar cu ajutorul instrumentelor adecvate. De aceea, o asemenea ustensilă este indispensabilă unui adevărat expert. Totuși, e important să adaptezi totul în funcție de caracteristicile rețelelor cu care ești nevoit să lucrezi.

Câte tipuri de clește sertizat există?

Un clește sertizat se regăsește pe piață sub forma mai multor modele. Fiecare tip de unealtă îndeplinește fie o singură funcție, fie este destinată pentru a derula activități numeroase. În funcție de specificul proiectului și cerințele clientului e indicat să alegi opțiunea care se potrivește mai bine.

Printre principalele echipamente disponibile pe piață se numără:

 • Clește de sertizat – Reprezintă cea mai comună ustensilă utilizată pentru realizarea instalațiilor electrice și nu numai. Instrumentul este disponibil în mai multe variante. Modelele prezintă funcții care mai de care mai interesante. De la cleștele simplu, manual, până la cel electric sau hidraulic, fiecare prezintă un rol bine definit. Spre exemplu, varianta electrică te va ajuta să eficientizezi timpul de lucru.
 • Clește pentru dezizolare – Orice electrician profesionist are nevoie de o unealtă potrivită pentru înlăturarea protecțiilor de pe firele electrice. Un clește pentru dezizolare îți simplifică treaba și te scapă de pagubele produse de variantele neprofesionale, cum ar fi cuțitele sau cutterele.
 • Clește de sertizat și dezizolat – Dacă lucrezi în domeniul instalațiilor electrice vei avea nevoie de scule universale. Geanta cu echipament trebuie să fie compactă și să includă toate instrumentele necesare derulării activităților. În cazul în care o trusă clește sertizat ocupă prea mult spațiu, poți achiziționa unelte multifuncționale. Activitățile de încastrare și dezizolare pot fi realizate de aceeași sculă, dacă alegi produsul potrivit.
 • Clește sertizat conectori – Cablurile pentru transmiterea diverselor tipuri de semnale au nevoie de pini pentru a putea fi conectate. Firele pentru internet sau televiziune necesită cel mai des astfel de operațiuni. Un clește sertizare conectori se numără printre cele mai utilizate opțiuni în asemenea situații.
 • Clește sertizat mufe – La nivelul cablurilor sunt integrate mufe speciale, care oferă posibilitatea conectării la diverse mașinării sau dispozitive electrice. Sunt elemente de conexiune, care în general nu vin atașate direct cablului. Un clește sertizat mufă este instrumentul care te va ajuta să le fixezi corespunzător, indiferent de gradul de complexitate.
 • Clește sertizat țevi pex – Definitivarea instalațiilor electrice presupune deseori utilizarea de tuburi variate. Dacă vrei să obții rezultatele dorite, este indicată folosirea unui clește sertizat țevi pex.

Avantajele unui clește sertizat potrivit

Fără îndoială, un clește de sertizat trebuie să se afle pe lista priorităților atunci când achiziționezi echipamentul necesar proiectelor tale. Instrumentele profesionale te vor ajuta să lucrezi eficient și într-o manieră sigură. Însă, beneficiile de care te vei bucura nu se opresc aici.

Printre ele se numără și:

 • Executarea rapidă a instalațiilor – În cazul în care lucrezi pe cont propriu, va trebui să acorzi o atenție deosebită timpului dedicat derulării activităților. Optimizarea orelor petrecute pentru realizarea instalațiilor se poate face doar prin utilizarea uneltelor adecvate, cum ar fi un clește de sertizat. Astfel, vei putea tăia, conecta mufe sau dezizola cablurile în doar câteva momente. Numărul proiectelor efectuate cu succes va crește rapid, iar recomandările pentru serviciile tale nu vor întârzia să apară.
 • Muncă de calitate – Cazurile în care conectorii sunt distruși sau slab fixați sunt frecvente, atunci când instrumentele necesare nu se regăsesc în trusa electricianului. De asemenea, cablurile nu pot fi prelucrate corespunzător dacă echipamentul este incomplet. O muncă tratată superficial îți va aduce doar dezavantaje pe termen lung. Vei fi contactat din ce în ce mai rar pentru noi lucrări, ceea ce îți va cauza și din punct de vedere financiar. A investi în unelte speciale devine așadar o necesitate, nu un moft sau un capriciu de moment.
 • Clienți mulțumiți – Dacă îți dorești colaborări avantajoase, trebuie să iei în calcul nevoile și cerințele clientului. Se spune că cea mai simplă și la îndemână metodă de promovare este reprezentată de felul în care îți tratezi colaboratorii. Respectul tău față de clienți se reflectă cel mai bine în munca pe care o prestezi. Beneficiarii trebuie să aibă parte de rețele complet funcționale. Dacă neglijezi calitatea serviciilor, profitul și recomandările tale vor scădea dramatic. Așadar, pe lângă o atitudine prietenoasă, trebuie să livrezi și instalații la nivelul așteptărilor.

Clește sertizat – Care sunt secretele unui profesionist?

Dacă primești constant recenzii negative din partea clienților, iar instalațiile tale se defectează frecvent, a venit momentul pentru o schimbare. Dacă îți dorești să acumulezi atât rezultate tehnice impecabile, cât și laude din partea clienților există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în calcul.

Printre soluțiile pe care le poți aborda, se regăsesc:

 • Alegerea cu atenție a instrumentelor – Pe lângă experiența pe care o acumulezi în timp, vei avea nevoie și de o trusă specială cu unele. Sutele de ore de lucru nu sunt suficiente. Pentru proiecte cu adevărat reușite, ai nevoie de instrumente calitative. De aceea, trebuie să-ți analizezi propriul mod de muncă și, în funcție de nevoile tale, să alegi uneltele potrivite.
 • Investește în trusa ta – O trusă complet echipată și pregătită să facă față oricărei provocări presupune o investiție inițială consistentă. Nu e cazul să-ți golești conturile de economii, dar pentru a realiza instalații perfecte, ai nevoie de produse de top. Atunci când adaugi ustensile premium la experiența ta, nimic nu te poate opri.
 • Lucrează cu atenție – Greșelile sunt firești, dar pentru a te asigura că proiectele tale reușesc să atingă performanțe extraordinare, trebuie să lucrezi cu grijă. Chiar dacă se poate întâmpla să strici câte o mufă, clienții tăi vor aprecia dacă eviți asemenea situații. Mai mult decât atât, dacă muncești cu suficientă atenție, poți propune modificări eficiente. Astfel, vei îmbunătăți relația cu colaboratorii și îi vei determina implicit să mai apeleze la serviciile tale.
 • Nu ezita să ceri sfaturi atunci când ai nevoie – Împărtășește idei și experiențe cu ceilalți profesioniști din breaslă. Schimbul constant de informații îți va fi de mare folos în evoluția ta. De asemenea, îți va oferi alte perspective de lucru, mai moderne și mai eficiente din punct de vedere al rezultatelor obținute.

Treaba unui electrician sau tehnician nu este nicidecum una ușoară. Activitățile derulate necesită foarte multă atenție la detalii. Trebuie să fii pregătit chiar și pentru cele mai dificile probleme. Soluțiile și modul tău de operare nu vor trece neobservate în fața clienților. Chiar dacă pare o povară să pregătești trusa perfectă, odată realizată, recenziile pozitive nu vor întârzia să apară. În plus, vei elimina cu ușurință eventualele probleme tehnice sau situații neprevăzute care pot apărea pe parcurs. Când lucrezi doar cu ustensilele care îți sunt la îndemână, riști să te rănești, iar calitatea rezultatelor tale nu se ridică deloc la nivelul așteptărilor.

Instalațiile eficiente pot fi definitivate doar cu ajutorul uneltelor speciale, adaptate în funcție de caracteristicile proiectelor derulate. Investiția inițială va fi destul de costisitoare, mai ales dacă te orientezi către opțiunile profesionale. Însă, te vei bucura de avantaje o perioadă lungă. Vei ajunge la un număr cât mai mare de clienți, ceea ce te va ajuta să-ți extinzi rapid afacerea.

Investește în trusa ta și bucură-te de statutul de electrician profesionist!