Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Cele mai bune conditii de igienizare a apei potabile

Un nou distribuitor de apa este acum disponibil in gama larga de produse a FRÄNKISCHE Rohrwerke. Folosit impreuna cu componentele deja foarte performante ale sistemului alpex si un nou dop pentru tevi, acest distribuitor creaza cele mai bune conditii de igienizare a apei potabile in instalatiile sanitare.

Una dintre provocarile cu care se confrunta inginerii, instalatorii si distribuitorii este respectarea standardului de calitate a apei potabile. Astfel, design-ul inovativ, proiectarea inteligenta si instalarea precisa a retelei de tevi asigura igiena apei potabile pe termen lung. Aici este momentul in care distribuitorul de debit FRÄNKISCHE ofera beneficii de viitor specialistilor din domeniu: noul element alpex asigura un schimb permanent de apa si la robinetii folositi rar, de exemplu cei din gradina sau garaj. Aceste zone care acumuleaza deseori apa pe perioade indelungate sunt expuse dezvoltarii nedorite a bacteriilor ce pot patrunde in apa potabila din instalatie.

Fiabilitate oferita specialistilor si beneficiarilor

Cele mai bune conditii de igiena a apei potabile in instalatii sunt asigurate in cazul in care reteaua de conducte este dimensionata adecvat in baza I9-2015 (normativ privind proiectarea, executia si exploatarea instalatiilor sanitare aferente cladirilor) inca din faza de planificare si daca materialele folosite sunt de calitate.

FRÄNKISCHE a sustinut de-a lungul anilor eforturile partenerilor sai din sectorul de climatizare prin intermediul liniei de produse alpex care este in continua dezvoltare. Astfel, conexiunea F-dual disponibila in variantele 16×16 mm si 20×20 mm a fost proiectata special pentru integrarea fara stagnare a fitingurilor ascunse. Aceasta piesa este disponibila pe piata inca din 2017 si inlocuieste cu succes teurile folosite in trecut.

Coturile duble cu prindere pe perete alpex-plus, adaptate inserarii prin apasare sau push-fit si F50 PROFI alpex cu optimizare a debitului ofera sistemelor de instalatii optiunea de recirculare. Componentele dezvoltate pentru prevenirea pierderilor de presiune sunt disponibile in variante de:
– 16 mm-1/2“FT;
– 20 mm-1/2“FT;
– 26 mm-1/2“FT;
– 20 mm-1/2“FT-16 mm;
– 26 mm-1/2“FT-20 mm.

O sina de perete perfectionata faciliteaza masurarea si montarea coturilor duble de perete ce pot fi, de asemenea, imbinate impletit sau la unghiuri diferite. “Produsele alpex deja consacrate, completate de acest nou distribuitor de debit, asigura conditii impecabile de igiena a apei potabile in instalatii”, conchide Willi Mattolat, Manager de Produs pentru sistemele de conducte in sectia de Inginerie Domestica a FRÄNKISCHE.

Igiena santierului

Un factor foarte important in igiena apei potabile din intreaga instalatie este manevrarea adecvata a materialelor si produselor pe santier. Pentru a te asigura ca tevile alpex nu se murdaresc inainte de instalare sau in momentul punerii in functiune a sistemului, acestea ar trebui sa ramana sigilate pana in momentul instalarii.

Noul dop pentru tevi FRÄNKISCHE perfectionat ofera o eficientizare a acestui proces, precum si utilizare facila: tot ce trebuie sa faca specialistul instalator este sa introduca dopurile galbene la capatul tevilor si apoi sa le scoata cu ajutorul unei chei tubulare si sa le refoloseasca la instalarea tuturor segmentelor.

Brandul FRÄNKISCHE continua dezvoltarea segmentului de produse adresat igienei apei potabile din instalatii: un nou distribuitor de debit si un dop perfectionat pentru sistemele alpex completeaza cu succes, incepand din 2018, gama de produse ce pot fi folosite impreuna cu conexiunea F-dual si cotul dublu cu montura de perete.