Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Cum se montează corect o rigolă de duș?

Pentru cei mai puțin familiarizați cu această terminologie, rigola de duș reprezintă scurgerea în pardoseală a unei cabine de duș. Aceasta are de obicei formă dreptunghiulară, dar dimensiunea sau aspectul ei poate varia de la o situație la altă. În orice caz, deoarece scurgerea reprezintă un aspect foarte important într-o baie, rigolă de duș trebuie montată cu mare atenție și precizie pentru a funcționa la capacitate maximă.

În primul rând, trebuie să țineți cont de faptul că rigolă de duș se instalează întotdeauna numai pe suprafețe plane (podea nivelată), conectându-se la conducta de evacuare cu ajutorul unor piciorușe de montaj. Această operațiune nu se realizează oricum, ci ținând cont de un anumit grad de înclinare. Astfel, înclinația țevii de evacuare trebuie să fie mai mare de 2%, în timp ce înclinația pardoselii către rigolă trebuie să fie cuprinsă între 1% și 2%.

  1. Pregătirea

Înainte de a instala orice rigola de dus, este recomandat să citiți cu atenție instrucțiunile de montare. Totodata, în felul acesta vă veți asigura ca dispuneți de o scurgere cu lungimea corecta. Verificați acest detaliu înainte de a începe montajul rigolei!

  1. Poziționarea

Cu ajutorul șuruburilor de ancorare care vin la pachet cu rigola de dus, fixați scurgerea în locul special creat. Ajustați înălțimea astfel încât să mențineți înclinarea către scurgere și conectați sifonul la conducta de evacuare. Pentru rezultate precise, utilizați un poloboc pentru a alinia scurgerea în poziția orizontala.

  1. Betonarea

După ce ați poziționat rigola de dus, turnați beton de jur-împrejur, până la flanșa de izolare. Este nevoie de o suprafață de beton întărit de pana la 10 cm în jurul canalului de scurgere, acoperita cu un strat de grund. Umpleți spațiul dedesubtul și din jurul rigolei și nivelați-l ținând cont de grosimea plăcilor ceramice. Atenție! Nu folosiți mortare și silicoane epoxidice! Pentru montarea plăcilor de ceramica pe flanșa rigolei utilizați silicon sau adeziv universal.

  1. Hidroizolarea

După îndepărtarea foliei care acoperă gulerul rigolei, amplasați pe întreaga lățime a acestuia, de jur-împrejurul scurgerii, banda de impermeabilizare furnizata odată cu rigola de dus. Atenție! Partea proeminenta a benzii trebuie fixata de beton. Pentru această operațiune acoperiți betonul cu un strat suplimentar hidro izolant, până la marginile canalului de scurgere (incluzând banda de pe gulere) sau utilizați o folie de impermeabilizare. Aplicați materialul hidro izolant peste șapă și peste marginile rigolei. Suprapuneți banda hidro izolantă peste marginea rigolei și peste sapă, după care aplicați încă un strat de material hidro izolant. Ulterior, montați plăcile de ceramica folosind adeziv și silicon pentru a face trecerea dintre placi și rigola de dus.

  1. Instalarea plăcilor ceramice

Așezați plăcile și asigurați-vă că spațiul dintre acestea și scurgere este umplut uniform cu un chit elastic. Nu uitați de panta pardoselii! Pentru o scurgere corespunzătoare a apei este necesara menținerea unei înclinații de minim 2% către scurgerea dușului. Acest lucru se traduce printr-o diferență de 2 cm în înălțime pentru fiecare metru din suprafața pardoselii. Mai multe detalii pe site-ul Novapex.ro!