Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Cum se montează corect o rigolă de duș?

Pentru cei mai puțin familiarizați cu această terminologie, rigolă de duș reprezintă scurgerea în pardoseală a unei cabine de duș. Această are de obicei formă dreptunghiulară, dar dimensiunea sau aspectul ei poate varia de la o situație la altă. În orice caz, deoarece scurgerea reprezintă un aspect foarte important într-o baie, rigolă de duș trebuie montată cu mare atenție și precizie pentru a funcționa la capacitate maximă.

În primul rând, trebuie să țineți cont de faptul că rigolă de duș se instalează întotdeauna numai pe suprafețe plane (podea nivelată), conectandu-se la conducta de evacuare cu ajutorul unor piciorușe de montaj. Această operațiune nu se realizează oricum, ci țînând cont de un anumit grad de înclinare. Astfel, înclinația țevii de evacuare trebuie să fie mai mare de 2%, în timp ce înclinația pardoselii către rigolă trebuie să fie cuprinsă între 1% și 2%.

  1. Pregatirea

Inainte de a instala orice rigola de dus, este recomandat sa cititi cu atentie instructiunile de montare. Totodata, in felul acesta va veti asigura ca dispuneti de o scurgere cu lungimea corecta. Verificati acest detaliu inainte de a incepe montajul rigolei!

  1. Pozitionarea

Cu ajutorul suruburilor de ancorare care vin la pachet cu rigola de dus, fixati scurgerea in locul special creat. Ajustati inaltimea astfel incat sa mentineti inclinarea catre scurgere si conectati sifonul la conducta de evacuare. Pentru rezultate precise, utilizati un poloboc pentru a alinia scurgerea in pozitia orizontala.

  1. Betonarea

Dupa ce ati pozitionat rigola de dus, turnati beton de jur-imprejur, pana la flansa de izolare. Este nevoie de o suprafata de beton intarit de pana la 10 cm in jurul canalului de scurgere, acoperita cu un strat de grund. Umpleti spatiul dedesubtul si din jurul rigolei si nivelati-l tinand cont de grosimea placilor ceramice. Atentie! Nu folositi mortare si silicoane epoxidice! Pentru montarea placilor de ceramica pe flansa rigolei utilizati silicon sau adeziv universal.

  1. Hidroizolarea

Dupa indepartarea foliei care acopera gulerul rigolei, amplasati pe intreaga latime a acestuia, de jur-imprejurul scurgerii, banda de impermeabilizare furnizata odata cu rigola de dus. Atentie! Partea proeminenta a benzii trebuie fixata de beton. Pentru aceasta operatiune acoperiti betonul cu un strat suplimentar hidroizolant, pana la marginile canalului de scurgere (incluzand banda de pe gulere) sau utilizati o folie de impermeabilizare. Aplicati materialul hidroizolant peste sapa si peste marginile rigolei. Suprapuneti banda hidroizolanta peste marginea rigolei si peste sapa, dupa care aplicati inca un strat de material hidroizolant. Ulterior, montati placile de ceramica folosind adeziv si silicon pentru a face trecerea dintre placi si rigola de dus.

  1. Instalarea placilor ceramice

Asezati placile si asigurati-va ca spatiul dintre acestea si scurgere este umplut uniform cu un chit elastic. Nu uitati de panta pardoselii! Pentru o scurgere corespunzatoare a apei este necesara mentinerea unei inclinatii de minim 2% catre scurgerea dusului. Acest lucru se traduce printr-o diferenta de 2 cm in inaltime pentru fiecare metru din suprafata pardoselii. Mai multe detalii pe site-ul Novapex.ro!