Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Cum te ajută un arzător gaz în gospodărie?

Un arzător gaz este o variantă multifuncțională, pe care o poți folosi la diverse activități casnice. De aceea, nu poate lipsi din gospodăria ta. Un astfel de instrument poate veni în diverse forme și modele. E important să verifici atent ofertele pieței și să alegi opțiunea potrivită nevoilor tale. Astfel, ai garanția că te vei putea bucura la maximum de toate funcțiile pe care le prezintă dispozitivul. În momentul în care intenționezi să cumperi un arzător gaz, va trebui să ții cont de:

 • Puterea garantată – Cu cât arzătorul prezintă un număr mare de wați, cu atât este mai puternic. Înainte de a achiziționa arzătorul gândește-te pentru ce îl vei folosi. Dacă e vorba de sarcini simple, ușor de efectuat, nu investi în opțiuni foarte puternice, cu viteză mare de încălzire. În schimb, dacă îți place să duci la bun sfârșit activități complexe, nu ezita să te orientezi către variantele mai dotate din punct de vedere tehnic.
 • Durabilitate – Materialele din care poate fi confecționat un arzător gaz sunt diverse. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei în calcul este durabilitatea pe care o garantează. Pentru a supune regulat echipamentul la temperaturi înalte, vei avea nevoie de opțiuni rezistente factorilor de uzură și degradare. Pe lângă proprietățile materialelor folosite, analizează și modul de asamblare.
 • Mecanismele de siguranță – Un arzător pe gaz premium va avea în componența sa și sisteme de siguranță. Mecanismul de reglare a flăcării te asigură că poți adapta temperatura în funcție de activitatea pe care o desfășori. Mai mult decât atât, astfel de instrumente pot beneficia și de opțiunea de oprire automată. Posibilele accidente cauzate de scurgerile de gaze nu vor mai reprezenta probleme greu de gestionat.. Nimic nu este mai important decât siguranța ta și a membrilor familiei. De aceea, trebuie să alegi un model de arzător care să te protejeze de orice risc.
 • Tipul de gaz cu care funcționează arzătorul – Majoritatea instrumentelor de tip arzător funcționează doar cu anumite gaze. Printre celelalte specificații ale produsului, vei fi nevoit/ă să verifici și modalitățile de aprindere și folosire. Printre cele mai comune variante se regăsește și cea de arzător butelie. Însă, fără a verifica pe cont propriu instrucțiunile de utilizare a dispozitivului în condiții optime, nu vei obține niciodată performanța dorită. În plus, dacă folosești un gaz necorespunzător, riști să fii expus/ă unui pericol iminent.
 • Dimensiuni – Alege un arzător gaz în funcție de caracteristicile spațiului pentru depozitare, dar și de propriile nevoi. Astfel, ai siguranța că poți păstra echipamentul în debara fără probleme și că îl poți transporta rapid în caz de nevoie. Deși arzătoarele mai mari sunt, de obicei, mai puternice, ele nu reprezintă întotdeauna cea mai bună variantă. E recomandat să investești într-un model care să corespundă activităților tale zilnice și care să nu-ți cauzeze niciun disconfort.

La ce îți este de folos un arzător gaz?

De cele mai multe ori, un arzător de gaz poate îndeplini o multitudine de funcții. În plus, costul de achiziție este unul nesemnificativ pentru avantajele pe care instrumentul le oferă.

Deseori, este folosit pentru:

 • A încălzi diverse încăperi și spații – În momentul în care te regăsești într-un spațiu fără sistem de încălzire, un arzător gaz devine soluția potrivită. Imediat după ce este pus în funcțiune, vei începe să resimți o creștere a temperaturii. Datorită sistemului de ardere rapid al gazului, echipamentul va încălzi fără probleme încăperile de dimensiuni mici sau medii, în funcție de caz. În caz de pană de curent este important să ai întotdeauna la îndemână un astfel de produs.
 • Gătit – Dacă te consideri un bucătar iscusit, o butelie cu arzător nu poate lipsi din bucătăria ta. În zilele însorite, nimic nu se compară cu o mâncare gătită în aer liber. Te poți bucura de aerul proaspăt și de preparate delicioase în același timp. În plus, flacăra puternică și reglabilă a arzătorului îți va permite să gătești rapid orice preparat culinar.
 • Camping – În momentul în care participi frecvent la diverse călătorii, un arzător camping devine un accesoriu mai mult decât necesar. Cu ajutorul unui asemenea instrument, poți încălzi atât apa, cât și mâncarea pe care urmează să o deguști în aer liber. Pe timp de noapte poate deveni principala ta sursă de căldură. O altă funcție importantă este reprezentată de capacitatea arzătorului de a genera o lumină puternică. Indiferent de momentul zilei, te vei putea descurca în natură fără probleme.

Activitățile care pot fi efectuate cu ajutorul unui asemenea instrument sunt numeroase. Tocmai de aceea, este recomandat să ai întotdeauna la îndemână un arzător care să corespundă nevoilor tale. Indiferent de spațiul disponibil pentru depozitare sau modul în care vei utiliza echipamentul, mereu vei găsi opțiunea potrivită.

Care sunt variantele de arzător gaz disponibile?

Piața îți pune la dispoziție numeroase variante de arzător pe gaz Însă, pentru a fi sigur că produsul ales de tine este cel mai eficient, trebuie să ai în vedere toate opțiunile. În funcție de activitățile pentru care urmează să folosești produsul, poți opta pentru:

 • Arzător stil pirostrie – Un asemenea model este folosit de cele mai multe ori pentru gătit. Forma rotundă permite ca recipientele să fie amplasate direct deasupra flăcării, fără riscul de a întâmpina diverse accidente. Astfel, preparatele vor fi gata pentru consum mai repede decât ai fi crezut. Deseori, o butelie cu arzător este folosită alături de varianta în formă de pirostrie.
 • Arzător porc – În preajma sărbătorilor, obiceiul sacrificării porcului se numără printre cele mai așteptate evenimente de către români. Însă, pentru a pârli eficient animalul, vei avea nevoie de un arzător porc Cu ajutorul lui, vei putea savura una dintre cele mai inedite preparate tradiționale – șoricul. Un astfel de instrument vine sub forma unui pistol pentru a putea fi mânuit rapid și ușor.
 • Arzător pentru grătar – Dacă varianta clasică de grătar nu ți se potrivește, poți opta oricând pentru un arzător gaz special conceput pentru asemenea activități. Fumul excesiv și focul ce trebuie menținut la un nivel optim sunt doar câteva dintre provocările întâmpinate în a găti preparate pe grătar. Însă, în momentul în care ai la îndemână modelul potrivit de arzător, scapi instant de toate problemele.
 • Arzător gaz portabil – Orice aventurier are în echipamentul său un arzător portabil. Cu ajutorul lui, vei putea găti sau încălzi apa fără eforturi. Îl poți transforma chiar într-o sursă de lumină pe timp de noapte.
 • Arzător pentru a încălzi apa în baie – În lipsa unui sistem comun de încălzire a apei, variantele individuale sunt singurele disponibile. De aceea, dacă nu dispui de o astfel de facilitate, poți opta pentru varianta unui arzător pe gaz. Apa va trece prin echipamentul special, unde se va încălzi în doar câteva momente. Așadar, vei dispune de dușuri și băi relaxante în orice moment din zi.

Arzătoarele pe gaz sunt inovații ce îți pot ușura majoritatea activităților zilnice. De asemenea, multe dintre ele pot fi transportate și depozitate cu ușurință, fie că e vorba de portbagaje auto sau camere tehnice. Astfel, vei beneficia de aceleași facilități ca acasă indiferent de locul în care te afli.

Pentru a alege varianta potrivită nevoilor tale, este suficient să faci o scurtă verificare a ofertele de pe piață. Trebuie să iei în considerare inclusiv modul în care vei utiliza echipamentul. Ulterior, poți achiziționa modelul care corespunde tuturor necesităților din gospodăria ta.

Cu o singură alegere, te așteaptă numeroase avantaje gândite special pentru tine!