Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Distribuitor încălzire pardoseală – Tot ce trebuie să știi

Un distribuitor încălzire pardoseală se numără printre cele mai importante elemente ale sistemului de încălzire. Este o alternativă multifuncțională, care facilitează derularea eficientă a etapelor de montaj. Din punct de vedere tehnic este un instrument revoluționar, care are la bază un sistem de tip stea. Principalul rol pe care îl prezintă este de a controla temperatura și implicit de a reduce costurile de întreținere. Însă, avantajele pe care le oferă nu se opresc aici:

 • Se montează mult mai ușor, comparativ cu alternativele clasice, în formă de inel.
 • Sunt investiții rentabile, care oferă avantaje pe termen lung.
 • Ajută la distribuirea uniformă a căldurii.
 • Controlează eficient debitul de apă rece din sistem.
 • Asigură funcționarea optimă a sistemului de încălzire în pardoseală.
 • Se poate conecta cu ușurință la un grup de pompare și amestec.

În componența unui distribuitor încălzire pardoseală intră următoarele elemente:

 • Corp tur și corp retur
 • Dopuri de blindare
 • Suporți de prindere
 • Indicatoare de debit
 • Ventile termostatice
 • Capace de protecție a ventilelor
 • Aerisitoare manuale
 • Robineți de drenaj nichelati

Totuși, există mai multe modele pe piață. Totul diferă în funcție de producătorul ales și caracteristicile sistemului de încălzire instalat.

De ce să ții cont înainte de a achiziționa un distribuitor încălzire pardoseală?

Dacă te-ai decis să optezi pentru un sistem de încălzire în pardoseală ar trebui, înainte de toate, să analizezi obiectiv decizia. Până să ajungi la etapa de integrarea a accesoriilor și distribuitoarelor va trebui să iei în calcul și alte aspecte. “Ce presupune de fapt instalarea unui astfel de sistem?”, “Care sunt avantajele pe care le prezintă” și “Cum te poate ajuta să te bucuri de un ambient relaxant?” sunt doar câteva întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi.

Comparativ cu încălzirea prin intermediul radiatoarelor, varianta prin pardoseală prezintă și alte avantaje:

 • Distribuirea uniformă a căldură – Poate cel mai semnificativ beneficiu de care te vei bucura dacă optezi pentru încălzirea în pardoseală. Într-adevăr, investiția inițială este destul de ridicată, dar costurile pentru întreținerea locuinței vor fi reduse semnificativ. Radiatoarele, pe de cealaltă parte, au la bază orificii de aerisire, care nu reușesc să încălzească corespunzător întreaga suprafață a încăperii. Tocmai de aceea, un distribuitor calorifere nu este la fel de performant ca cel integrat la nivelul variantei de încălzire în pardoseală.
 • Nu trebuie să derulezi constant activități de mentenanță – Sistemele de încălzire în pardoseală oferă garanții extinse de rezistență și durabilitate. Dacă ai ales un producător de încredere, te vei bucura mai mult ca sigur mult timp de avantajele pe care le oferă. Lucrurile devin și mai eficiente în cazul în care ai ales o echipă de specialiști pentru a derula activitățile de instalare a sistemului. 
 • Este o variantă ideală pentru cei care suferă de sensibilități sau alergii – Tocmai pentru că nu facilitează circulația prafului sau a altor alergeni prin cameră. Astfel, te vei bucura de un ambient fresh, relaxant și confortabil.

În ceea ce privește structura propriu-zisă a sistemului, elementele principale sunt:

 • Termostatul – care controlează temperatura din fiecare încăpere.
 • Centrul de cablare – are un rol esențial în transferarea căldurii atunci când este necesar.
 • Circuitele pentru integrarea conductelor – care se ocupă de încălzirea propriu-zisă a podelei la temperatura ideală.

 

Cum alegi un distribuitor încălzire pardoseală potrivit nevoilor tale? 

Acum că ai înțeles principiul de funcționare a sistemului de încălzire în pardoseală e momentul să treci la etapa de alegere a unui distribuitor. Tocmai pentru că este un element atât de important pentru funcționarea eficientă a sistemului e recomandat să alegi cu atenție opțiunea potrivită nevoilor tale.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să iei decizia corectă, indiferent de situație:

 • Informează-te cu privire la toate modelele disponibile pe piață – Organizarea este punctul cheie care stă la baza experiențelor unice, mai ales când vine vorba de definitivarea sistemului de încălzire. Fă o listă cu cele mai recomandate opțiuni de pe piață pentru a căpăta o perspectivă cât mai nuanțată asupra alternativelor disponibile. De asemenea, nu ezita să ceri feedback de la cei care utilizează deja sistemul de încălzire în pardoseală.
 • Nu lua decizii pe repede-înainte, analizează toate specificațiile pe care le prezintă – Un distribuitor încălzire pardoseală trebuie să dea dovadă de eficiență, funcționalitate și durabilitate. Ia în calcul toate caracteristicile tehnice pentru a te asigura că rezultatele finale se ridică la nivelul așteptărilor. În cazul în care este nevoie, cere părerea unui specialist în domeniu.
 • Personalizează alegerea – Aliniază totul la caracteristicile pe care le prezintă sistemul ales, dar și la cerințele și nevoile membrilor familiei. Investește în soluții personalizate dacă vrei să te bucuri mult timp de funcționalitățile pe care le prezintă distribuitorul.
 • Alege cu atenție materialul din care este realizat distribuitorul – Un distribuitor încălzire în pardoseală este fabricat fie din alamă, fie din oțel inoxidabil. Există, totuși, și alternative din materiale plastice sau tablă de oțel. Însă, oțelul inoxidabil se dovedește a fi alegerea inspirată. Rezistă fără probleme la factori de coroziune și degradare. Garantează, de asemenea, utilizări îndelungate și grade sporite de eficiență și siguranță.

Unde pot să găsesc unele dintre cele mai eficiente distribuitoare? 

Să alegi producătorul ideal pentru distribuitorul de încălzire nu este deloc o treabă ușoară. Există numeroase variante pe piață, însă nu toate garantează performanțe extraordinare sau rezultate de succes.

Novapex este locul în care vei regăsi atât sisteme de încălzire de ultimă generație, cât și accesorii multifuncționale. În ceea ce privește specificitatea distribuitoarelor, avantajele de care te vei bucura sunt diverse: 

 • Profesionalism – Totul este cu și despre rezultate impecabile. Nimic nu se compară cu eficiența activităților derulate de specialiștii cu experiență în domeniu. Te vei bucura, așadar, de produse ingenioase și servicii derulate ca la carte.
 • Durabilitate – Distribuitoarele sunt fabricate în Germania și se conectează la rețeaua de încălzire cu racord DN 25 prin intermediul a doi robineți sferici de izolare. Materialul pe care îl integrează este oțel inoxidabil de cea mai bună calitate.
 • Diversitate – Ai la dispoziție o gamă variată de modele, ceea ce îți va permite să personalizezi cu ușurință alegerea finală. Totuși, indiferent de caracteristicile alternativei achiziționate, rezultatul va fi același: spectaculos.

Distribuitorul devine așadar un element care nu poate lipsi din componența sistemului de încălzire. Rolul pe care îl prezintă este foarte important. Eficientizează procesul de distribuire a căldurii și facilitează funcționarea corespunzătoare a sistemului. Controlează, de asemenea, debitul de apă.

Tocmai datorită importanței crescute pe care o prezintă, devine mai mult decât necesar să acorzi o atenție deosebită procesului de alegere. Există câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în calcul dacă vrei să ai parte de rezultatele dorite. Analizează cu atenție specificațiile tehnice și asigură-te că distribuitorul dă randament. Trasează caracteristicile sistemului integrat în locuință și personalizează alegerea. Ia în calcul, de asemenea, funcțiile pe care le prezintă fiecare material în parte. Una dintre cele mai eficiente opțiuni este oțelul inoxidabil pentru că dispune de o durabilitate remarcabilă. Elimină așadar riscul dezvoltării urmelor de coroziune și degradare.

Pe lângă aspectele tehnice e recomandat să iei în calcul reputația producătorului și gama de produse pe care le oferă. Novapex îți pune la dispoziție distribuitoare de calitate și sisteme eficiente de încălzire în pardoseală. În plus, îți garantează standarde înalte de profesionalism, eficiență și siguranță.

Optează pentru un distribuitor încălzire pardoseală premium și bucură-te de avantajele numeroase pe care le oferă!