Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Distribuitor încălzire pardoseală

Distribuitor încălzire pardoseală – Care este cel mai bun parchet pentru încălzire în pardoseală?

Un distribuitor încălzire pardoseală devine alegerea potrivită pentru definitivarea unui ambient relaxant. Îți va fi de folos, de asemenea pentru a definitiva cu succes sistemul de încălzire. Însă, înainte de a discuta despre etapele de montaj și alegerea variantei ideale ar trebui să știi ce presupune o asemenea investiție.

Încălzirea în pardoseală impresionează în primul rând prin eficiență și multifuncționalitate. Spre deosebire de opțiunile clasice, oferă standarde înalte de confort și siguranță. Căldura se dispersează cu ușurință în toată locuința, ceea ce te va ajuta să reduci semnificativ costurile aferente plății facturilor. Însă, lista avantajelor nu se oprește aici, printre ele se numără și:

 • Maximizează spațiul avut la dispoziție – Nu va mai trebui să integrezi calorifere voluminoase. Astfel, vei avea suficient loc pentru a definitiva stilul de amenajare la care ai visat dintotdeauna. Poți face combinații estetice extravagante, fără a da senzația de prea plin.
 • Este o variantă numai bună pentru cei care prezintă alergii și sensibilități diverse. Sistemul de încălzire în pardoseală îmbunătățește calitatea aerului și creează atmosfera perfectă pentru momentele de relaxare.
 • Este compatibil cu o gamă variată de pardoseli. Poți opta așadar atât pentru parchet laminat, gresie, piatră sau epoxidică. Așadar, poți opta pentru varianta care răspunde întocmai cerințelor și nevoilor tale.

 

Totuși, dacă vrei să te bucuri de experiențe unice ar trebui să alegi cu atenție producătorul. Novapex se numără printre cele mai apreciate alternative din diverse motive:

 • Oferă o rezistență apare la fluctuații extreme Sistemul poate funcționa fără probleme la presiunea de 6 bari și temperatura de 95 grade Celsius. De asemenea, garantează utilizări îndelungate. Așadar, nu va trebui să faci investiții constante pentru reparații și modificări ulterioare. Ca instalator profesionist, o asemenea variantă de încălzire în pardoseală îți va fi de mare folos în procesul de conturare a unei reputații de succes.
 • Nu vei întâmpina probleme în ceea ce privește derularea etapelor de montaj – Sistemul este foarte flexibil și permite instalarea eficientă, fără a fi nevoie de ustensile speciale sau instrucțiuni complicate.
 • Este transportat în condiții de maximă siguranță. Astfel, riscul apariției problemelor tehnice va fi îndepărtat cu succes. 

Distribuitor încălzire pardoseală – Ce parchet ar trebui să alegi? 


Dacă te-ai hotărât să optezi pentru o variantă modernă de încălzire, e timpul să treci la pasul următor: alegerea parchetului și a unui distribuitor încălzire pardoseală.

Parchetul este o alegere numai bună pentru un asemenea sistem, însă trebuie să analizezi cu atenție alternativa potrivită. Există câteva aspecte de care ar trebui să ții cont pentru a te asigura că ai luat decizia corectă:

 • Rezistența și conductivitatea termică – Un aspect esențial pentru obținerea rezultatelor de succes. Rezistența ar trebui să fie cât mai mică, de aproximativ 0,15 m²K/W, pe când coeficientul de conductivitate ar trebui să fi mai mare.
 • Grosime – Un parchet care poate garanta o rezistență excelentă la trafic și la temperaturile ridicate trebuie să aibă o grosime de minim 8 mm.
 • Stabilitate dimensională – Care poate fi influențată semnificativ de caracteristicile durabile ale parchetului. În plus, un material care impresionează prin stabilitatea dimensională excelentă nu va crea probleme tehnice.
 • Modalitatea de montaj – Dacă ai ajuns la ultima etapă și anume cea a instalării parchetului ar trebui să iei în calcul în primul rând calitatea adezivului. E recomandat să optezi pentru alternativele premium. Într-adevăr, investiția este puțin mai scumpă, dar avantajele se vor resimți din plin pe termen lung. De asemenea, e important să alegi o firmă specializată în montarea parchetului pentru pardoseală. Meseriașii adevărați știu cum să integreze cu ușurință fiecare placă, indiferent de caracteristicile spațiului avut la dispoziție. De asemenea, utilizează echipamente și tehnici de lucru moderne, capable să eficientizeze timpul alocat pentru derularea activităților.

Cel mai bun parchet pentru încălzirea în pardoseală care îndeplinește întocmai criteriile de alegere este cel dublu sau triplustratificat. Poți opta și pentru parchet laminat. Este o variantă avantajoasă din punct de vedere al prețului. De asemenea, este rezistent la șocuri diverse, nu se decolorează și poate fi montat cu ușurință.

Dacă îți dorești totuși o variantă care să iasă în evidență prin elementele de design inedite parchetul masiv este o alegere inspirată. Pentru sistemul de încălzire în pardoseală s-ar potrivi de minune lemn din esențe cu densitate medie și mare. Totuși, nu este la fel de stabil ca cel stratificat.

Distribuitor încălzire pardoseală – Câteva aspecte tehnice de care ar trebui să ții cont

Un distribuitor pardoseală are un rol extrem de important în ceea ce privește funcționarea sistemului de încălzire. Controlează debitul de apă și distribuie în mod uniform căldura. În cazul în care este necesar, poate fi utilizat pentru a regla temperatura din diverse spații sau circuite ale locuinței. Poate avea între 2 și 12 circuite, în funcție de caracteristicile sistemului. Este specific încălzirii în pardoseală, dar poți întâlni de asemenea și un distribuitor calorifere.

Odată achiziționat, distribuitorul ar trebui montat într-o zonă cât mai centrală. Există numeroase variante pe care merită să le iei în calcul:

 • Încastrat în perete,
 • În debara sau dulap,
 • Sub scară,
 • În camera tehnică.

Un distribuitor încălzire pardoseală standard este format din:

 • Corp tur și corp retur
 • Dopuri de blindare
 • Suporți de prindere
 • Indicatoare de debit
 • Ventile termostatice
 • Capace de protecție a ventilelor
 • Aerisitoare manuale
 • Robineți de drenaj nichela

Este de ajuns un distribuitor pe etaj, care poate avea 6-8 circuite sau mai mult, în funcție de cerințele și nevoile tale. În ceea ce privește etapele propriu-zise de montaj e recomandat să integrezi distribuitorul la cel puțin 3 cm de pardoseală. Ai grijă de asemenea să lași suficient loc pentru a derula activitățile de mentenanță.

De unde poți achiziționa cel mai bun distribuitor încălzire pardoseală?

Cauți de mult distribuitorul potrivit sistemului tău de încălzire în pardoseală? Pe piață există numeroase alternative, tocmai de aceea poate deveni aproape imposibil să găsești rapid alternativa ideală. Însă, nu trebuie să îți faci griji.

La Novapex ai la dispoziție atât sistemul propriu-zis de încălzire în pardoseală, cât și accesorii potrivite.

Aici vei găsi așadar distribuitoare care impresionează prin:

 • Rezistența aparte – Accesoriile sunt de ultimă generație, ceea ce conferă o durabilitate extraordinară în fața factorilor de coroziune. Astfel, nu va mai fi nevoie să investești constant pentru a achiziționa alternative noi.
 • Specificații tehnice impecabile – Un aspect esențial atunci când vine vorba de achiziționarea unui distribuitor pardoseală. Presiunea maximă de lucru a alternativelor Profitherm de la Novapex este de 10 bar (PN 10). Temperatura maximă permanentă de lucru este de 95°C, iar secțiunea internă este cu cel puțin 10% mai mare decât la cele de alamă. Ieșiri: de la 2 până la 12 căi, cu filet de ¾” tip Eurocon.
 • Siguranță – Distribuitoarele sunt fabricate din materiale calitative, care respectă întocmai standardele europene în vigoare. Așadar, riscul situațiilor neprevăzute sau incidentelor neplăcute va fi redus la minimum.
 • Raport calitate-preț avantajos – Serviciul de transport al distribuitoarelor este disponibil oriunde în țară. De asemenea, sumele investite reflectă întocmai proprietățile tehnice ale distribuitoarelor.
 • Personalizare – Dacă nu știi exact ce s-ar potrivi sistemului integrat în locuință, echipa de specialiști îți va sta la dispoziție pentru a-ți oferi sfaturi utile și informații valoroase.

Alegerea unui distribuitor încălzire pardoseală nu este deloc o misiune ușoară. Totuși, sfaturile de mai sus te vor ajuta mai mult ca sigur să optezi pentru alternativa potrivită. Novapex îți pune la dispoziție o gamă variată de opțiuni, care impresionează prin calitate, profesionalism și siguranță.

Fă investiții pe termen lung!