Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Iată de ce încălzirea în pardoseală este mai prietenoasă cu mediul decât celelalte sisteme

Este deja foarte cunoscut faptul că încălzirea în pardoseală este un sistem ce oferă un grad foarte ridicat de confort, indiferent de varianta aleasă (cu apă sau electric). Detaliul care nu este abordat în discuțiile specialiștilor, însă, este dacă acest sistem contribuie la adâncirea problemelor de mediu sau este prietenos cu mediul înconjurător.

Dacă și tu ești interesat de protejarea planetei, de sursele regenerabile de energie și de soluțiile “verzi” pe care le poți folosi în dăună celor clasice, poluante, atunci continuă să citești pentru a descoperi cele 3 mari avantaje ale unui sistem de încălzire în pardoseală care vor asigura o mai bună protejare a mediului.

Eficienta din punct de vedere energetic

Sistemele de incalzire prin pardoseala (in special cele ce folosesc apa ca agent termic) consuma mai putina energie decat celelalte metode de incalzire, astfel incat te vor ajuta nu numai sa scazi cheltuielile lunare, ci si sa protejezi mediul inconjurator.

Multumita faptului ca sistemul este instalat de la un capat la altul al podelei, incalzirea prin pardoseala presupune o suprafata mare ce genereaza caldura uniform. Caloriferele, pe de alta parte, pot produce zone mai reci in camera sau curenti de aer, iar rezultatul este ca aerul din camera va avea temperaturi mai mici cu cat distanta de podea va fi mai mica, producand disconfort in zona picioarelor. Incalzirea in pardoseala are exact efectul invers, incalzind aerul de langa podea si oferind o senzatie de confort termic la valori mai mici de temperatura. Astfel, poti ajusta termostatul chiar si cu cateva grade mai putin pentru a beneficia de acelasi efect de incalzire a camerei. Tragand linie, un astfel de sistem poate asigura o economie de energie de pana la 15% fata de incalzirea prin radiatoare.

 

Compatibilitate cu sursele de energie “verde”

Energia pe care o folosesti pentru a alimenta sistemul de incalzire in pardoseala (indiferent daca acesta este electric sau pe baza de apa) poate fi obtinuta fie prin arderea combustibililor fosili si distrugerea atmosferei, fie prin utilizarea surselor regenerabile precum vantul sau lumina soarelui. Astfel, orice tip de sistem de incalzire prin pardoseala poate fi folosit impreuna cu panouri fotovoltaice, pompe de caldura subterane sau turbine de vant.

Bineinteles, aceste solutii de energie alternativa nu sunt optiuni facile in cazul apartamentelor, insa pentru case, cabane, vile sau hoteluri, aceste variante pot asigura un control excelent asupra consumului de energie, ajutand la economisirea banilor si la protejarea mediului inconjurator.

 

Aer mai curat

Datorita faptului ca nu vor fi diferente foarte mari de temperatura intre suprafete sau zone din camera, circulatia prafului in aer va fi limitata, iar umezeala prezenta in cazul caloriferelor clasice va disparea, astfel incat nu se va mai putea forma mucegai in zonele expuse la frig (peretii exteriori, colturile casei, ferestrele etc.). Tocmai de aceea, acest sistem va fi confortabil si pentru persoanele afectate de astm, alergii, bronsite sau alte afectiuni si deficiente respiratorii.

Oricare ar fi alegerea ta, asigura-te ca termoizolarea casei tale a fost facuta cu simtul raspunderii si folosind materiale de calitate, altfel chiar si cel mai performant si eficient sistem de incalzire va pierde energie pe la ferestre si prin acoperis. 

Daca vrei mai multe informatii despre cele mai performante, economice si ecologice sisteme de incalzire in pardoseala disponibile in prezent pe piata din Romania, intra pe Novapex.ro si intreaba cei mai buni specialisti din domeniu.