Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Sifon pardoseală – Ce rol prezintă pentru locuința ta?

Un sifon pardoseală este soluția care asigură scurgerea eficientă a apei și implicit definitivarea unei instalații sanitare funcționale. Este un element des întâlnit atât în băi, cât și bucătării, vestiare sau spații sanitare diverse. Principalul rol pe care îl prezintă este de a îndepărta riscul infiltrațiilor din clădire. Însă, lista avantajelor pe care le oferă nu se oprește aici.

Sifonul pentru scurgere garantează de asemenea:

 • Prezintă grade sporite de siguranță și confort locatarilor – Un asemenea element împiedică acumularea umidității în exces. Astfel, petele de mucegai de la nivelul pereților nu vor mai reprezenta probleme greu de gestionat. Te vei bucura de experiențele unice pe care le oferă un ambient plăcut. De asemenea, încăperea în care este instalat va căpăta un aspect mai ordonat, mai îngrijit.
 • Oferă o protecție sporită a instalației sanitare – Tocmai pentru că menține un nivel constant al apei, sifonul îndepărtează posibilitatea apariției pagubelor materiale aferente instalațiilor sanitare și a celor termice. Nu va trebui să investești constant pentru a definitiva cu succes eventuale reparații sau modificări.
 • Elimină mirosurile neplăcute – Apa și mizeria sunt evacuate rapid prin intermediul unui sifon pardoseală, ceea ce creează premisele ideale pentru definitivarea unei atmosfere fresh. Nu vei mai avea nevoie de substanțe și tehnici costisitoare de curățare. Ba mai mult, apa nu se va mai acumula în cantități ridicate la nivelul pardoselii. Astfel, riscul accidentărilor sau situațiilor neplăcute este redus la minimum.

 

Cum alegi corect un sifon pardoseală?

Achiziționarea unui sifon pentru pardoseală nu ar trebui să fie o alegere de moment. În cazul în care recurgi la o asemenea strategie vei întâmpina numeroase probleme tehnice.

Te întrebi care sunt aspectele de care ar trebui să ții cont? Ei bine, e recomandat să iei în calcul câțiva factori esențiali:

 • Locul în care va fi integrat – Analizează cu atenție specificațiile spațiului în care va fi montat, dar și caracteristicile încăperii. Fie că e vorba de un sifon chiuvetă sau o alternativă pentru podea, va trebui să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu. Ai grijă să respecți toate normele de siguranță și funcționalitate aflate în vigoare.
 • Dimensiunile – Asigură-te că sifonul este potrivit pentru dimensiunea și tipul de pardoseală sau a obiectului sanitar la nivelul căruia va fi integrat. Pentru a-ți ușura munca și a eficientiza timpul de lucru e indicat să schițezi pe o foaie măsurătorile aferente.
 • Materialul – Un aspect esențial în definitivarea rezultatelor dorite. Sifoanele pot fi realizate din oțel inoxidabil, plastic sau alte materiale. Orientează-te către opțiunile rezistente la șocuri diverse, capabile să ofere utilizări îndelungate. Oțelul inoxidabil, care deține certificare de siguranță, devine alegerea ideală în asemenea situații.
 • Nevoile tale – Ia în calcul așteptările pe care le ai din punct de vedere tehnic. De asemenea, gândește-te în primul rând la nivelul de apă care trebuie gestionat. Ai nevoie de un sifon chiuvetă bucătărie pentru locuința personală sau e vorba de o instituție medicală? Asigură-te, de asemenea, că sifonul este conectat corespunzător la scurgerea existentă.
 • Bugetul disponibil – Pe piață se găsesc scurgeri pentru pardoseală în diverse forme ș stiluri. Compară prețurile diferitelor sifoane și alege opțiunea care se încadrează în bugetul tău. Totuși, nu te rezuma la alternativele ieftine, lipsite de funcții ingenioase. Mizează pe opțiunile rezistente și care se pot încadra rapid în armonia vizuală a încăperii.

 

Sifon pardoseală – Sfaturi pentru montarea corespunzătoare 

Pe lângă etapa de achiziție, mai există un pas care asigură buna funcționare a unui sifon pardoseală – montarea. Este o fază care trebuie abordată cu maximă responsabilitată. Orice greșeală care intervine în procesul de instalare creează atât probleme tehnice, cât și investiții costisitoare.

Dacă vrei să te bucuri de rezultate eficiente și experiențe unice e recomandat să gândești o asemenea activitate încă din faza de proiectare a locuinței. Sifonul se integrează înainte de montarea plăcilor ceramice, tocmai de aceea e indicat să iei în calcul următoarele aspecte:

 • Asigură-te că dispui de echipamentul necesar derulării activităților. Investește într-o trusă profesională, care să-ți ofere grade sporite de siguranță și precizie. În cazul în care vrei să te bucuri de performanțe extraordinare nu ezita să apelezi la ajutorul unui specialist în domeniu. Nimic nu se compară cu eficiența rezultatelor pe care le oferă profesioniștii.
 • Analizează caracteristicile instalației sanitare. Un element cheie în definitivarea rezultatelor dorite. În funcție de specificațiile pe care le prezintă instalația poți stabili tipul de sifon pardoseală care se potrivește mai bine. Există două modele principale folosite pe piață – cu descărcare pe orizontală sau pe verticală.
 • Panta pardoselii trebuie să fie uniformă – Pentru a împiedica acumulările de apă pe jos va trebui să definitivezi valoarea ideală pentru panta pardoselii. De asemenea, scurgerea trebuie să se afle deasupra conexiunii către conductele de canalizare. Grătarul trebuie să fie la o distanță de până la 2 mm sub nivelul plăcilor.
 • Fă câteva teste înainte de a-l pune în funcțiune – Pentru a evita cu succes eventualele probleme, asigură-te că verifici atent mecanismul de funcționare a sifonului pentru pardoseală. În cazul în care toți parametrii se află la nivel optim poți acoperi scurgerea cu placa lipsă.

Cum poți evita situațiile neplăcute? 

În urma folosirii, de-a lungul sifonului pentru pardoseală pot apărea urmele specifice de coroziune și degradare. Una dintre cele mai semnificative probleme cu care te poți confrunta este înfundarea sistemului de scurgere și drenare a apei. De asemenea, pot apărea și mirosurile neplăcute aferente acumulării unei cantități însemnate de reziduuri.

 

Îți dorești să ai parte de un sifon pardoseală perfect funcțional o perioadă lungă de timp? Ei bine, există câteva lucruri pe care trebuie să le respecți:

 • Alege cu atenție producătorul – Citește cu atenție recenziile oferite de alți clienți înainte de a opta pentru un anumit producător. Calitatea și profesionalismul sunt două aspecte cheie pe care nu trebuie să le scapi din vedere niciodată. De asemenea, asigură-te că echipa de profesioniști pe care ai ales-o pune accent pe importanța comunicării transparente.
 • Ia în calcul variantele care asigură eliminarea unui debit ridicat de apă – Opțiunile care garantează îndepărtarea unei capacități mari de apă sunt foarte eficiente. În mod evident, trebuie să se plieze cu succes în funcție de structura locuinței și a instalației sanitare.
 • Optează pentru un sifon pardoseală antimiros – Este o alternativă ingenioasă, care îți va garanta experiențe de neuitat. Problema mirosurilor neplăcute nu îți va mai da bătăi de cap. Poți economisi banii pe care îi cheltuiai lunar pentru achiziționarea odorizantelor de cameră.

 

Rolul unui sifon pardoseală este foarte important. Garantează menținerea apei la nivel optim și bunăstarea locatarilor. Elimină riscul apariției mucegaiului și implicit a afecțiunilor de sănătate. De asemenea, îndepărtează mirosurile neplăcute și asigură un ambient sigur și plăcut în încăperea în care este instalat. Poate fi instalat cu ușurință atât în baie, cât și în bucătărie, camere tehnice, vestiare sau instituții medico-sanitare. Oferă de asemenea o protecție sporită instalațiilor termice și sanitare. Tocmai de aceea, e important să alegi cu atenție modelul potrivit, care să se plieze întocmai caracteristicilor clădirii în care urmează să fie integrat. Setează dinainte bugetul ideal și nu te rezuma niciodată la opțiuni care nu prezintă funcții ingenioase. Analizează spațiul avut la dispoziție și folosește echipamentul corespunzător. Dacă ți se pare o misiune mult prea grea nu ezita să apelezi la un profesionist în domeniu. El este cel care te va ajuta în mod sigur să iei decizia corectă.

Mizează întotdeauna pe calitate și oferă plus valoare locuinței tale cu ajutorul elementelor premium!