Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Sistem ventilație casă – Cum poți reduce costurile de întreținere?

Dacă te gândești de mult timp la modalitatea eficientă de reducere a costurilor de întreținere, un sistem ventilație casă devine opțiunea ideală. Datorită mecanismului ingenios care oferă o recuperare rapidă a căldurii, vei menține o temperatură constantă în locuință. Tocmai de aceea, sumele ridicate investite pentru plata facturilor nu vor mai reprezenta o problemă. În plus, vei definitiva un ambient sigur atât pentru tine, cât și pentru ceilalți membri ai familiei. Ai grijă, totuși, să alegi doar opțiuni certificate, care garantează rezultate pe termen lung.

Printre caracteristicile unui sistem de ventilație eficient sunt se numără:

–       Tubulatura fiabilă – Opțiunile profesionale asigură o etanșeizare perfectă, fără a fi nevoie de tehnici speciale sau eforturi suplimentare. De asemenea, conductele clasice pot fi combinate fără probleme cu tuburi tip tunel. Tocmai de aceea, nu vor interveni probleme tehnice costisitoare și greu de gestionat.
–       Proprietățile antibacteriene – Sistemele certificate HY garantează eliminarea aerului viciat și a mirosurilor neplăcute din locuință, indiferent de intensitatea pe care o prezintă.  De asemenea, îndepărtează cu succes factorii poluanți care pot duce la apariția alergiilor respiratorii. Petele de mucegai, dioxidul de carbon sau gazele de radon nu îți vor mai cauza neplăceri.
–       Grile de design Starline – Un indicator al performanței și excelenței. Grilele sunt practice, ușor de montat și oferă un design atent la detalii. Prin intermediul lor poți manevra sistemul de ventilație cu ajutorul ecranului tactil încorporat.
–       Recuperatorul de căldură – Unul dintre cele mai importante elemente ale mecanismului de ventilație. Cu ajutorul său, aerul proaspăt pătrunde rapid în locuință. Mai apoi, înainte de a fi eliminat, aerului viciat trece prin recuperator, care păstrează o cantitate însemnată de căldură și o transmite aerului din exterior. Tocmai de aceea, în locuință se va menține o temperatură constantă, chiar și pe timpul nopții. Nu va mai trebui să adaugi alte surse de încălzire.

Odată instalat, sistemul te va ajuta să economisești cu până la 30% din costurile de energie. Însă, avantajele pe care le oferă o asemenea alternativă nu se opresc aici.

Sistem ventilație casă – Avantaje și mod de instalare

Pe lângă funcțiile de ultimă generație, un sistem de ventilație certificat prezintă și alte beneficii. Odată instalat, mecanismul te va ajuta să te bucuri de:

–       Un somn liniștit – De câte ori ți s-a întâmplat să te trezești brusc în timpul nopții sau să adormi greu, chiar și după zilele obositoare de muncă? Ei bine, calitatea somnului este influențată în primul rând de caracteristicile spațiului în care dormi. Lipsa ventilației constante devine principala sursă a insomniilor. Un aer curat te va ajuta să te odihnești cu ușurință, indiferent de situație. De asemenea, este indicat te ocupi serios de schimbarea regulată a lenjeriilor de pat pentru a preveni dezvoltarea acarienilor.
–       O atmosferă plăcută – Locuința va deveni rapid micul tău colț de rai. Nu vei mai întâmpina probleme în ceea ce privește realizarea activităților zilnice. Vei fi mult mai concentrat/ă, ceea ce te va ajuta să îți îmbunătățești  gradul de productivitate. De asemenea, poți găti fără probleme orice fel de preparate, fără a-ți face griji că mirosurile neplăcute vor persista mult timp.
–       Un mediu sigur pentru membrii familiei – Dacă te gândești de mult timp să te muți într-o locuință nouă, încearcă să iei în calcul nevoile pe care le prezintă toți membrii familiei. Imaginează-ți cât de bucuroși vor fi micuții când se vor juca într-un loc aerisit și spațios. De asemenea, vârstnicii au nevoie de camere care să le ofere în primul rând siguranță și confort. Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură îi va surprinde plăcut chiar și pe cei mai pretențioși.
–       Eliminarea rapidă a cantităților ridicate de umiditate –  Sistemul elimină din start apariția infiltrațiilor, ceea ce protejează cu succes structura locuinței. Pereții își păstrează forma și proprietățile, fără a fi afectați de igrasie. Nu va mai fi nevoie, așadar, de reparații constante sau modificări costisitoare. 

În ceea ce privește instalarea, este recomandat să integrezi sistemul în partea de nord a locuinței. De asemenea, e important să alegi echipa potrivită care să se ocupe de toate etapele aferente procesului.

Cum alegi firma ideală de instalare a unui sistem ventilație casă?

Sistemele de ventilație marca Profi-Air reprezintă o adevărată inovație în domeniu. Gama de avantaje pe care o prezintă este diversificată și îți va permite să îmbini armonios siguranța, confortul și calitatea.

Totuși, caracteristicile impresionante ale mecanismului nu ar mai avea nicio valoare dacă nu ar fi montate de profesioniști în domeniu. Dacă vrei să te bucuri de rezultate impecabile, ia în calcul următoarele aspecte:

–       Alege firme care utilizează doar tehnici și echipamente speciale – Asigură-te că firma la care apelezi optează doar pentru modalități de lucru moderne. În caz contrar, este foarte posibil să apară constant probleme tehnice.
–       Adaptabilitatea este elementul cheie în asemenea situații – Nimic nu se compară cu eficiența soluțiilor personalizate. Este recomandat, așadar, să optezi pentru firme dispuse să adapteze activitățile în funcție de complexitatea proiectului. Experiența acumulată de-a lungul timpului îi va ajuta să facă față cu succes situațiilor urgente, care necesită intervenții imediate. De asemenea, pentru un plus de confort și funcționalitate este indicat să alegi variantele care îți oferă servicii complete de livrare, consultanță și montaj. Astfel, la final te vei bucura de un rezultat armonios. 
–       Informează-te atent cu privire la caracteristicile echipei și modul în care se realizează comunicare – La o primă vedere, asemenea aspecte nu par atât de importante, însă, ele influențează semnificativ calitatea colaborării. Firmele care se respectă sunt orientate exclusiv către nevoile și așteptările clienților.


Sistem ventilație casă – Alte trucuri pentru a reduce factura la energie

Eficiența unui sistem profesional de ventilație este de necontestat, mai ales dacă este montat de specialiști în domeniu. Însă, dacă vrei să îi sporești funcționalitatea poți utiliza și alte metode.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să reduci cu ușurință factura la energie:
–       Alege electrocasnice care prezintă clase energetice superioare – Știai că un aparat care integrează indicele de energie A++ consumă cu aproximativ 50% mai puțin decât celelalte variante? Într-adevăr, asemenea opțiuni sunt mai scumpe, însă investiția își va merita cu siguranță toți banii odată cu trecerea timpului. Pe lângă performanțele funcționale, dispozitivele integrează și  moduri economice și trepte de viteze pe care le poți regla în funcție de nevoi.
–       Investește în tehnici moderne de izolare – Termoizolația este un pas foarte important dacă vrei să reduci sumele aferente facturilor de energie. Materialele de calitate precum vata minerală, rigipsul sau polistirenul expandat sunt cele mai indicate variante în asemenea situații.
–       Alege un sistem de încălzire în pardoseală – Diferențele de temperatură din locuință nu vor mai reprezenta o problemă greu de gestionat. Sistemul de încălzire în pardoseală completează armonios avantajele pe care le oferă mecanismul de ventilație. Reduce cu aproximativ 15% costurile de întreținere, este ușor de utilizat și este compatibil cu o gamă largă de pardoseli.
–       Optează mai mult pentru lumina naturală – O asemenea alegere te va ajuta atât să reduci consumul de energie, cât și să definitivezi o atmosferă relaxantă. Lumina naturală va oferi încăperii o strălucire aparte și va maximiza cu ușurință spațiul avut la dispoziție. În plus, este demonstrat faptul că un loc iluminat în mod natural sporește starea de bine și crește semnificativ capacitatea de concentrare. 

 

Costurile de întreținere a locuinței devin din ce în ce mai problematice, mai ales în contextul actual. Un sistem profesional de ventilație te va ajuta, totuși, să elimini pierderile de energie și să te bucuri de un ambient plăcut. Datorită funcțiilor moderne pe care le integrează poate îndepărta cu ușurință substanțele nocive din aerul expirat. Totuși, e recomandat să apelezi la o firmă specializată pentru a realiza montajul componentelor. Profesioniștii în domeniu îți vor garanta colaborări profitabile, soluții personalizate și tehnici speciale de lucru. De asemenea, pentru un plus de eficiență, poți adăuga și alte modalități de reducere a consumului. Încălzirea în pardoseală și electrocasnicele de ultimă generație devin cele mai indicate variante.

Alege cu încredere opțiunile certificate și bucură-te de avantajele numeroase pe care le prezintă!