Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Tehnologii moderne – Unități de pompare compacte

Interesul crescând în protecția mediului și economia de energie a determinat tehnologia modernă să caute o mai bună eficiență a sistemelor tradiționale de încălzire și să ia în considerare noile surse regenerabile de energie (solară, geotermală, din biomasă etc.).

Prin urmare, din acest punct de vedere este predictibilă și de dorit o răspândire a sistemelor combinate de încălzire cu o integrare între instalațiile tradiționale și cele alternative, ceea ce permite o economie considerabilă de energie.

Astfel de tehnologii moderne sunt UNITĂȚILE DE POMPARE COMPACTE (sau cum mai sunt denumite și GRUPURI DE POMPARE). Acestea pot fi echipate cu regulatoare climatice moderne pentru a permite un echilibru optim între confort, siguranță și economie de energie.

Firma Kreativ prin divizia de instalații Novapex comercializează aceste unități de pompare.

Controlul unei instalații termice solare și integrarea cu alte surse de energie este cu siguranță unul dintre cele mai importante și mai dificile puncte ale sistemului. De fapt, performanța așteptată a diferitelor componente, performanța sistemului, performanța energetică a instalației și, uneori, chiar siguranța instalației pot fi compromise cu ușurință de un sistem hidraulic și de un control insuficient sau ineficient.De asemenea, funcționalitatea și eficiența sunt luate în considerare în ceea ce privește stadiul instalării unităților de pompare : toate produsele putând fi achiziționate și în varianta cu regulatoare integrate (climatice sau solare) pre-cablate pentru senzori de temperatură, alimentare și control, termostate și telecomenzi. Totul Plug and Play !

Regulatoarele climatice moderne, care sunt integrațe în termoizolația elegantă a unităților de pompare, gestionează într-un mod simplu și direct toate funcțiile instalației solare, care poate fi cu panouri solare, boilere, piscină, etc., și permite cea mai bună performanță termică cu o siguranță maximă.

În tennologia de control a unităților de pompare se ține cont și de prevenirea infecției cu legionella, o boală foarte gravă. De fapt, una dintre cerințele instalațiilor solare termice este de a stoca căldura produsă în exces în perioadele de radiație solară care intră în forță să o utilizeze ulterior. Acum, vasul de acumulare sau boilerul, datorită unităților de pompare și gestionare a apei calde menajere, furnizează apă caldă menajeră proaspătă direct din alimentarea cu apă.

Utilizând aceste unități nu mai există nici o problemă cu conexiunile de instalare la cazanele dintr-o sistem de încălzire centrală  oricât de multe circuite ar fi.

O gamă completă de distribuitoare, unități de pompare, servomotoare, pompe de circulație și unități de securitate permite o conexiune fiabilă cu o economie considerabilă de timp și bani.

AVANTAJELE UTILIZĂRII UNITĂȚILOR DE POMPARE COMPACTE

 

  • La îndemână (ușor de manipulat)

Sunt asamblate și gata să fie conectate la țevi;

  • Rapid

Acestea poate fi conectate în mai puțin de o jumătate de oră;

  • De încredere

Sunt prevăzute cu termometre, robinete cu bilă cu flanșă, supapă de reținere, ventil de by-pass, vană cu 3-căi de amestec etc. Sunt potrivite pentru majoritatea pompelor de circulație de pe piață;

  • Multifuncțională

Sunt reversibile (cu turul pe dreapta sau stânga) și sunt disponibile pentru diferite tipuri de circuite: încălzire prin pardoseală, radiatoare și instalații solare;

  • Stilat

Au un design modern și frumos fiind compacte și termoizolate.

 

Pentru a oferi întotdeauna un serviciu mai bun Clienților, toate produsele sunt testate și verificate la fabrica producătoare. În imagine puteți vedea o instalație pilot, existentă la producător, care gestionează mai multe tipuri de sisteme: nu numai pentru încălzirea diferitelor puteri, ci și pentru sistemele solare pentru producerea apei calde menajere. Instalația este folosită zilnic pentru a verifica funcționalitatea.

Aceste unități de pompare sunt disponibile pentru instalații de încălzire directe, fără amestec, cu vană cu 3-căi de amestec cu servomotor, cu sau fără by-pass, cu vană termostatică cu 3-căi la temperatură fixă. Dimensiunile acestor unități de pompare pot fi DN 20, DN 25 și DN 32.

În articolele viitoare o să prezentăm mai în detaliu aceste unități de pompare compacte.