Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Unelte instalator – Ce variante să alegi dacă ai mulți ani de experiență?

Unelte instalator – Ce variante să alegi dacă ai mulți ani de experiență?

 

Activezi de mult timp în domeniul instalațiilor? Ei bine, odată cu experiența vin și pretențiile în ceea ce privește alegerea unor unelte instalator. Cu cât devii mai bun cu atât îți dorești să-ți surprinzi plăcut clienții. Tocmai de aceea ar trebui să renunți la alternativele vechi, care nu prezintă funcții speciale și să le înlocuiești cu opțiuni multifuncționale. O asemenea decizie implică timp, bani, dar mai ales atenție la detalii. Nu-i deloc ușor să îți reactualizezi trusa cu ustensile. Însă, nu trebuie să îți faci griji. Există câteva aspecte în ceea ce privește achiziționarea ustensilelor potrivite care îți vor fi de mare folos.

Top 3 sfaturi esențiale pentru alegerea unor unelte instalator

Dacă te-ai hotărât să îți reînnoiești trusa de unelte pentru instalații sanitare organizarea este punctul cheie. Documentează-te cu atenție și eventual întreabă și alți specialiști care lucrează de mult în industrie. Sfaturile primite din partea celor care au testat deja numeroase alternative te vor ajuta mai mult ca sigur să iei decizia corectă. Însă, există și alte lucruri pe care ar trebui să le bifezi înainte de a achiziționa ustensilele.

Iată top 3 sfaturi care te vor ajuta să cumperi cele mai bune unele:

 1. Gândește-te mai întâi la ce vei folosi. Ai propria afacere sau lucrezi într-o firmă de mulți ani? Ce tipuri de activități ești nevoit să derulezi mai mult? Ai deja o listă de clienți fideli care optează mereu pentru ajutorul tău? Sunt doar câteva întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi înainte de a începe căutarea pentru ustensilele potrivite.
 2. Mizează întotdeauna pe calitate. Analizează cu atenție materialele din care sunt fabricate uneltele și ia în calcul toate specificațiile tehnice pe care le prezintă. Cu cât sunt mai calitative, cu atât riscul de a apărea situații sau incidente neplăcute este mai mic. În plus, rezultatele finale vor ieși în evidență prin multifuncționalitate și precizie. Pe lângă caracteristicile ustensilelor ar trebui să iei în calcul de asemenea și specificațiile trusei. Dacă ești nevoit să te deplasezi mereu, e recomandat să optezi pentru un material rezistent la șocuri, precum aluminiu sau oțel.
 3. Investește pe termen lung. Achiziționarea unor ustensile profesionale presupune într-adevăr o investiție destul de ridicată. Totuși, nu te rezuma doar la suma pe care o vei plăti, ci la avantajele de care te vei bucura odată cu trecerea timpului. Încearcă să trasezi un buget clar dinainte pentru a-ți fi mult mai ușor. Asemenea alternative te vor ajuta atât să îți mulțumești clienții, cât și să te diferențiezi cu ușurință de competiție.


Unelte instalator – Câteva opțiuni care nu ar trebui să lipsească din trusa ta

Dacă ești instalator de mulți ani probabil te-ai confruntat de-a lungul timpului cu multe situații neprevăzute. Trebuie să iei în calcul așadar elementul surpriză. Asigură-te așadar că în trusa de unelte instalator se regăsesc toate variantele de care ai cu adevărat nevoie.

Sunt câteva opțiuni care nu ar trebui să lipsească din echipamentul de lucru:

 • Aparate pentru debitarea țevilor – În funcție de caracteristicile pe care le prezintă fiecare locuință în parte va fi nevoie să modifici dimensiunile țevilor. Astfel, te vei asigura că elimini din start eventualele nemulțumiri venite din partea clienților. Alege dispozitivul în funcție de materialul din care sunt realizate țevile, dar și lățimea și diametrul pe care le prezintă.
 • Ciocan – Una dintre cele mai indicate opțiuni, tocmai datorită funcțiilor multiple pe care le prezintă. Pentru un plus de confort e indicat să achiziționezi alternativele care prezintă și capăt pentru scoaterea cuielor.
 • Dispozitive pentru desfundarea țevilor – Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă majoritatea persoanelor este înfundarea țevilor. Vei avea nevoie așadar de echipamente adecvate, care să elimine cu succes reziduurile acumulate. Printre cele mai populare variante profesionale se numără cablu șarpe sau pompă de aspirație. Poți utiliza în paralel și substanțe chimice care să nu afecteze structura țevilor.
 • Ustensile pentru fixare – Precum chei, șurubelnițe sau patent. Dacă ai trecut totuși la un alt nivel de lucru e indicat să te orientezi către alternativele premium. În cazul în care organizarea este punctul tău forte și-ți place să faci totul ca la carte poți achiziționa direct truse multifuncționale, gata pregătite pentru derularea activităților.
 • Aparate de sudură – Îți vor fi de folos pentru în derularea procesului de modificare a țevilor. Imediat după debitare, vei avea nevoie de instrumentul ideal pentru lipirea corespunzătoare a țevilor.
 • Cameră profesională pentru supraveghere tehnică – Optează pentru variantele care oferă imagini de calitate înaltă, capabile să redea întocmai sursa problemei identificate în prealabil de client.

Unelte instalator – La ce obiceiuri ar trebui să renunți în calitate de profesionist?

Spune-mi ce unelte instalator folosești, ca să-ți spun ce fel de specialist ești.

Unul dintre cele mai importante etape în ceea ce privește achiziționarea unor unelte instalator profesionale este alegerea producătorului. Pe piață există o gamă variată de opțiuni disponibile care mai de care mai interesante. În mod cert nu toate îți vor garanta experiența la care te așteptai și nici nu te vor ajuta să îndeplinești întocmai cerințele clienților. Dacă lucrezi de mult probabil că ai identificat care sunt printre cei mai buni producători și care au în spate multe feedback-uri negative.

De asemenea, în anii de experiență pe care i-ai acumulat e foarte posibil să fi dezvoltat câteva obiceiuri în ceea ce privește derularea activităților și utilizarea ustensilelor.

Iată așadar câteva obiceiuri la care ar trebui să renunți rapid dacă vrei să te bucuri în continuare de aprecierea clienților:

 • Nu vrei să încerci lucruri noi – Evoluția înseamnă să fii mereu într-o competiție cu tine. Chiar dacă ai învățat deja care sunt trucurile din industrie nu trebuie să te plafonezi. Cine spune că nu mai merită să testezi ustensile sau metode de lucru? Dacă vrei să atingi performanțe incredibile ar trebui să faci schimbări constante.
 • Optezi de ani buni pentru același producător de ustensile, chiar dacă experiențele pe care ți le oferă nu sunt tocmai impecabile – Doar pentru că ți-a fost recomandat de alți specialiști din domeniu, nu înseamnă că va răspunde așteptărilor tale. Alegerea producătorului este o decizie care trebuie analizată foarte bine înainte, tocmai pentru că poate influența semnificativ calitatea serviciilor oferite. În cazul în care ai avut deja destule experiențe negative cu un anumit producător nu ezita să încetezi colaborarea. Dacă vrei să faci o schimbare pozitivă, Novapex devine alegerea inspirată pentru un adevărat profesionist. Ai la dispoziție o gamă diversificată de unelte pentru instalații sanitare, care dețin certificări de siguranță și calitate.
 • Refuzi să-ți deschizi propria firmă – Dacă lucrezi de ceva timp într-o firmă, dar ai deja resursele necesare pentru a derula totul pe cont propriu e momentul să iei o decizie. Este un pas extrem de important pentru tine, ca profesionist. Cu pași mici, dar siguri vei reuși să te faci cunoscut și să te bucuri de laude din partea clienților.

Alegerea unor unelte instalator profesionale nu este deloc o misiune ușoară, chiar dacă activezi de mult timp în domeniu. Însă, dacă vrei să te bucuri de rezultate impecabile e recomandat să optezi pentru alternativele de calitate superioară, fabricate din materiale rezistente. De asemenea, e important să îți alegi cu atenție producătorul și să renunți la obiceiurile care nu fac altceva decât să-ți afecteze productivitatea.

Novapex este o alegere potrivită, mai ales dacă vrei să avansezi din punct de vedere profesional.

Investește inteligent și bucură-te de rezultate extraordinare!