Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Ventilație cu recuperare de căldură – Avantaje și caracteristici

Procesul de realizare a unei locuințe poate deveni o misiune mult prea copleșitoare. Vei avea nevoie de timp, bani, răbdare și materiale de calitate superioară pentru a definitiva rezultatele dorite. De asemenea, siguranța și funcționalitatea sunt principalele aspecte de care ar trebui să ții cont pentru a te bucura de experiențe plăcute.
Un sistem ventilație cu recuperare de căldură se numără printre variantele ingenioase pe care merită să le integrezi în locuința personală. Tehnologiile germane prezintă o gamă diversificată de avantaje tehnice, ceea ce asigură standarde înalte de:

 • Multifuncționalitate – Sistemul prezintă numeroase funcții inteligente, care te vor ajuta să definitivezi un ambient potrivit nevoilor tale. Este ușor de instalat și integrează materiale de înaltă calitate, ceea ce va asigura rezistență și durabilitate. Prezintă o tubulatură netedă, flexibilă și aerodinamică. Oferă un design modern, care prezintă elemente atente la detalii, realizate cu ajutorul unor tehnologii avansate, de origine germană. Tocmai de aceea, vei obține o etanșare perfectă.
 • Confort – Umiditatea în exces din locuință va fi îndepărtată cu ușurință datorită sistemului de ventilație. Tocmai de aceea, te vei bucura de momente constante de relaxare. În plus, nu vei mai întâmpina probleme în ceea ce privește definitivarea rutinei de somn.
 • Eficiență – Aerul din exterior și cel din interior circulă într-un schimbător de căldură. Aerul din exterior va fi încălzit cu până la 80%. Tocmai de aceea, costurile alocate întreținerii locuinței vor scădea semnificativ. Poți reduce cu până la 30% sumele investite pentru plata facturilor la energie. De asemenea, încăperea va fi aerisită cu succes, ceea ce îți va permite să realizezi cu ușurință fiecare activitate zilnică.
 • Siguranță – Sistemul de ventilație asigură în primul rând îndepărtarea urmelor de igrasie și bacteriilor acumulate din cauza cantității ridicate de umiditate din locuință. Tocmai de aceea, devine opțiunea ideală pentru cei care suferă de afecțiuni respiratorii sau care prezintă sensibilități diverse.

Ventilație cu recuperare de căldură – Riscuri dacă nu o instalezi

În ciuda importanței colosale pe care o prezintă, majoritatea persoanelor nu acordă atenție unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Principalul motiv este lipsa banilor sau a informării riguroase în prealabil. Locuința perfectă ar trebui să îmbine cu succes utilul cu plăcutul și să răspundă chiar și celor mai complexe gusturi. Dispozitivele moderne, de ultimă generație te vor ajuta să eviți eventualele urgențe sau situații neplăcute.

În cazul în care nu optezi pentru un sistem ingenios de ventilație vei întâmpina următoarele riscuri:

 • Mirosuri neplăcute – În cazul în care nu apelezi la funcțiile inteligente ale unui sistem de ventilație te vei confrunta constant cu diverse mirosuri. Emanațiile toxice provin în general de la substanțele utilizate pentru igienizarea locuinței. Dacă îți place să petreci mult timp în bucătărie te vei confrunta mai mult ca sigur cu diverse mirosuri, care se impregnează rapid în atmosferă. Dioxidul de carbon eliminat prin respirație este o altă problemă care împiedică definitivarea unui ambient fresh. În cazul în care ai animale de companie lucrurile devin și mai complicate. Utilizarea unor odorizante de cameră nu este de ajuns. Vei avea nevoie de tehnici speciale pentru a îndepărta mirosul specific animalelor.
 • Mucegai – Umiditatea acumulată în locuință poate duce la apariția mucegaiului. Gătitul, băile fierbinți sau uscarea rufelor se numără printre principalele cauze ale unei asemenea situații. Pe lângă aspectul inestetic, mucegaiul este sursa multor probleme de sănătate. Dacă nu acționezi din timp te vei confrunta cu diverse simptome precum: nas înfundat, respirație îngreunată, tuse seacă sau iritații cutanate. În cazul în care prezinți sensibilități diverse pot apărea și dureri de cap, stări febrile sau chiar tulburări ale memoriei.
 • Structura locuinței va fi destabilizată – Evident că apa infiltrată în locuință va afecta structura pereților sau altor zone din locuință. Vor apărea fisuri diverse care, odată cu trecerea timpului, se pot transforma în crăpături de mari dimensiuni.
 • Probleme de concentrare – O încăpere nearisită îți va crea numeroase probleme în ceea ce privește concentrarea. Dacă lucrezi de acasă îndeplinirea sarcinilor zilnice va deveni o misiune mult prea grea. Nici de timpul petrecut cu cei dragi nu te vei mai putea bucura așa cum se cuvine. Brusc, te vei confrunta cu stări constante de oboseală.
 •  Nevoia de a aerisi constant – Dacă nu deții un sistem de ventilație va trebui să deschizi mereu geamurile pentru a aerisi, ceea ce poate deveni inconfortabil, mai ales iarna. De asemenea, în cele mai grave cazuri te poți confrunta chiar cu efracții sau jafuri.

 

De unde poți achiziționa un sistem de ventilație cu recuperare de căldură?

Dacă te-ai hotărât să achiziționezi un sistem de ventilație pentru locuința personală ar trebui să optezi doar pentru variantele premium. Nimic nu se compară cu eficiența opțiunilor de calitate superioară. Profi-Air se numără printre alternativele pe care merită să le încerci. Tehnologia germană pe care o integrează asigură confort, siguranță și funcționalitate, fără a fi nevoie de investiții ulterioare. Te vei bucura, așadar, de atmosfera la care visai de mult. Însă, nu uita ce rol important joacă proprietățile tehnice în asemenea situații. Asigură-te că sistemul prezintă caracteristici:

 • Antibacteriene –  Produsele certificate de Institutul de igienă a mediului și toxicologie sunt cele mai indicate. Cu ajutorul lor, vei îndepărta fără probleme riscul dezvoltării diverselor afecțiuni.
 • Fiabile – Alege sistemele care pot combina fără probleme conductele clasice cu tuburi tunel. Astfel, nu va trebui să efectuezi modificări ale designului sau reparații diverse. De asemenea, nu vei pierde mult timp pentru a definitiva etapele aferente procesului de instalare.
 • Moderne – Estetica impecabilă te va ajuta să te bucuri de un  design ergonomic, dar în același timp modern și minimalist. Grilele marca Starline sunt cele care conferă întregului aspect o notă elegantă și multifuncțională. Calitatea germană devine fără îndoială cea mai profitabilă investiție pe care o poți face.

Un sistem ventilație cu recuperare de căldură nu poate lipsi, așadar, din locuința personală. Este o investiție avantajoasă, realizată din materiale nemțești, sigure și calitative. Filtrează cu succes aerul și reduce semnificativ consumul de căldură. De asemenea, datorită design-ului compact poate fi montat cu ușurință, fără a fi nevoie de tehnici sau ustensile speciale.

Apelează cu încredere la variante certificate!