Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Ventilație cu recuperare de căldură – Care este costul unui sistem profesionist?

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură se numără printre cele mai profitabile investiții pe care le poți face pentru locuința personală. Este ideal, de asemenea, și pentru clădiri de birouri sau spații industriale. Reprezintă o variantă ingenioasă, creată special pentru a reîmprospăta aerul și a definitiva experiențe unice. Totuși, care este prețul unui asemenea mecanism? Ei bine, valorile pot ajunge la câteva mii de lei în cazul opțiunilor profesionale, tocmai datorită rezultatelor pe termen lung pe care le oferă. Însă, în ciuda părerii generale nu există un preț standard pentru integrarea unui asemenea sistem în locuință.

Există câțiva factori care influențează semnificativ suma finală:

–                     Mărimea locuinței – Cu cât locuința este mai mare, cu atât prețul sistemului crește. Vei avea nevoie de una dintre cele mai performante variante pentru a ventila cu ușurință fiecare încăpere.

–                     Modalitățile de instalare – În cazul în care va fi nevoie de eventuale renovări, investiția finală va fi destul de mare. Tocmai de aceea, este indicat să integrezi în planul de construcție a casei și o cameră tehnică. Aici poți monta rapid sistemul de ventilație, fără a fi nevoie de modificări suplimentare. În plus, eficiența este îmbunătățită cu succes/

–                     Tehnologia pe care o prezintă sistemul – Este mai mult decât evident că echipamentele moderne, de ultimă generație sunt mult mai costisitoare. Însă, investiția își va merita cu siguranță toți banii odată cu trecerea timpului. Tehnologiile nemțești sunt recunoscute pentru caracteristicile tehnice executate excelent și performanța extraordinară a ventilației. Nu vei mai avea nevoie de substanțe speciale pentru a îndepărta factorii poluanți din aer.

–                     Caracteristicile echipei care se ocupă de instalare. Nimic nu se compară cu rezultatele pe care le oferă profesioniștii în domeniu. Tocmai de aceea, prețurile sunt pe măsură. Serviciile premium îți garantează, însă, standarde înalte de siguranță, confort și funcționalitate. În plus, colaborarea va fi definită de transparență, dinamism și consultanță personalizată.

Ce sisteme cu ventilație cu recuperare de căldură poți alege?

Dacă te-ai hotărât să achiziționezi un sistem de ventilație ar trebui să te orientezi către opțiuni avansate. Profi-air se numără printre variantele pe care merită să le încerci, tocmai datorită structurii inteligente pe care o prezintă. Integrează grile Starline, ceea ce îi conferă un design spectaculos. De asemenea, prezintă o tubulatură fiabilă, ușor de manevrat.

Sistemul este disponibil în trei variante ingenioase:

–                     Classic – Prezintă o suprafață interioară netedă și asigură debite mari de aer, ceea ce te va ajuta să te bucuri rapid de o atmosferă relaxantă. Oferă o structură ușoară, care poate fi modificată în funcție de nevoi. Prezintă țevi și fitinguri optimizate. De asemenea, nu este zgomotos și influențează pozitiv costurile de energie.

–                     Tunnel – Oferă același tip de suprafață ca în cazul variantei clasice. Integrează, însă, unele caracteristici îmbunătățite. Are debite de până la 45 m3/h, iar miezurile de garnitură facilitează racordări eficiente și etanșe. Sistemul rezistă cu succes în fața unei game diversificate de șocuri.

–                     Touch – Una dintre cele mai revoluționare tehnologii în materie de sisteme de ventilație. Comparativ cu opțiunile anterioare, touch impresionează prin atenția la detalii și durabilitatea excelentă. Prezintă un schimbător de căldură cu debit încrucișat, ceea ce reduce consumul de energie cu până la 91%. Funcționează cu ajutorul unui ventilator de tip RadiCal, una dintre cele mai apreciate tehnologii. Filtrele pe care le integrează purifică aerul și conferă locuinței un suflu fresh. Se curăță ușor și în cazul în care apar probleme tehnice pot fi schimbate imediat, fără a fi necesare modalități de lucru complexe. Poate fi inserată cu ușurință în rețeaua casei. De asemenea, are o unitate de comandă cu ecran tactil. Poți monitoriza starea sistemului doar cu ajutorul unui smartphone, PC sau laptop. În plus, procesul de montare nu prezintă etape greu de gestionat.

Cum arată o casă fără sistem de ventilație cu recuperare de căldură?

Încă nu te-ai convins de funcționalitatea pe care o prezintă un sistem de ventilație cu recuperare de căldură? Ei bine, ar trebui să știi că lipsa unui asemenea mecanism prezintă numeroase efecte negative asupra locuinței.

Câteva dintre ele sunt:

–                     Fluctuații de temperatură – Fără un sistem de ventilație nu te vei putea bucura niciodată de valori termice constante. Recuperatorul de căldură filtrează aerul din exterior și îl încălzește rapid atunci când este eliminat aerul viciat. Tocmai de aceea, te vei bucura de o atmosferă plăcută, fără a fi nevoie să investești în sisteme costisitoare de încălzire.

–                     Deteriorarea structurii pe care o prezintă locuința – Ți-ai imaginat vreodată cât de multe ravagii pot cauza cantitățile ridicate de apă? Umiditatea în exces se infiltrează rapid în locuință și duce la apariția mucegaiului și a igrasiei. Structura pereților este afectată semnificativ, atât din punct de vedere funcțional, dar și estetic. Dacă nu intervii la timp, va trebui să apelezi la tehnici costisitoare de renovare. În plus, prețul de revânzare a locuinței va avea de suferit.

–                     Spații aerisite necorespunzător – Deschiderea geamurilor este una dintre cele mai utilizate modalități de aerisire a spațiilor interioare. Totuși, avantajele pe care le prezintă sunt aproape inexistente. Nu vei face altceva decât să facilitezi poluarea fonică și pierderea de căldură. Cu ajutorul unui sistem de ventilație vei reuși să reîmprospătezi cu ușurință atmosfera generală. Mirosurile neplăcute și cantitățile ridicate de praf din exterior nu vor mai reprezenta probleme de gestionat.

–                     Creșterea riscului de apariție a alergiilor – Tot din cauza aerisirii inadecvate a locuinței crește posibilitatea dezvoltării iritațiilor la nivelul pielii și afecțiunilor respiratorii. Praful și polentul reprezintă principalele surse care duc la apariția unor asemenea probleme. Sistemul de ventilație Profi-air deține o certificare de siguranță autorizată de Institutul de igienă a mediului și toxicologie. Proprietățile antistatice și antibacteriene creează un ambient ideal pentru cei care prezintă sensibilități diverse. De asemenea, elimină substanțele nocive pentru sănătate precum radon sau dioxid de carbon. Astfel, puterea de concentrare crește, iar starea de oboseală dispare rapid. Poți realiza cu ușurință toate activitățile, fără a te simți extenuat/ă la finalul zilei.

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură se numără printre cele mai eficiente variante de aerisire a locuinței. Însă, prețul variază în funcție de mărimea locuinței, tehnologiile utilizate și specificul firmei la care apelezi pentru transport și instalare. Calitatea este elementul definitoriu de care va trebui să ții cont pentru a te bucura de experiențe unice. În plus, investiția garantează rezultate pe termen lung și avantaje constante.

Opțiunile Profi-Air sunt apreciate atât la nivel național, cât și internațional. Integrează tehnologii nemțești, de ultimă generație. Tocmai de aceea, îți vor fi de folos pentru a reduce costurile de energie și a definitiva o temperatură constantă în toate încăperile. Prezintă un design ingenios, o structură inteligentă, compactă și ușor de montat. Deține o certificare de siguranță și oferă un design atent la detalii. Astfel, riscul dezvoltării mucegaiului va fi îndepărtat cu succes. În plus, renovările sau modificările constante nu vor mai fi necesare. Structura locuinței va rămâne impecabilă, chiar și după o perioadă lungă de timp.

De asemenea, sunt disponibile în trei variante: classic, tunnel și touch. Fiecare prezintă caracteristici speciale și performanțe extraordinare. Însă, indiferent de alegere, consumul de energie va scădea semnificativ, iar tu te vei bucura de un ambient confortabil, lipsit de alergeni sau factori poluanți.

Mizează întotdeauna pe calitate și alege doar opțiunile certificate! Rezultatele vor fi cu siguranță pe măsura așteptărilor.