Aveți întrebări?

Telefon: 0361/802-612
E-mail: info@novapex.ro

Ventilație cu recuperare de căldură – Răspunsul pentru eliminarea alergiilor

Știai că un sistem de ventilație cu recuperare de căldură te poate ajuta să elimini rapid alergiile sau iritațiile diverse?
Poate părea greu de crezut, dar mecanismul ingenios Profi-Air te va ajuta să definitivezi rapid spații fresh și confortabile. Secretul din spatele rezultatelor de succes este modul în care este realizat sistemul. Tehnologia germană este care definește imposibilul în ceea ce privește specificațiile tehnice. Tocmai de aceea, oferă o serie diversificată de avantaje funcționale:

 • Adaptabilitate – Realizat în fabrici unde pasiunea se îmbină cu echipamentele de ultimă generație, sistemul devine o opțiune fiabilă. Este ușor de integrat în locuință, indiferent de caracteristicile pe care le prezintă spațiul avut la dispoziție. Prezintă, de asemenea, un design atent la detalii, care îi va surprinde chiar și pe cei mai pretențioși. Nu va fi nevoie de modificări ale design-ului interior. Vei avea nevoie, totuși, de o echipă specializată pentru a te asigura că totul iese conform așteptărilor. Ei îți vor asigura soluții personalizate și etape de montare sigure, adaptate în funcție de complexitatea fiecărui caz în parte.
 • Rezistență – Sistemul de ventilație este conceput în așa fel încât să ofere durabilitate o perioadă lungă de timp. Materialele pe care le integrează sunt alese cu atenție de profesioniști cu experiență în domeniu pentru a definitiva rezultate de succes. Așadar, rezistă fără probleme în fața șocurilor diverse.
 • Monitorizare cu ajutorul dispozitivelor digitale – Multifuncționalitatea este elementul cheie când vine vorba de realizarea locuinței ideale. Sistemul prezintă grile moderne, cu un design unic, marca Starline. În exterior oferă un ecran tactil compact și ușor de utilizat. De asemenea, poți opera cu ușurință funcțiile numeroase pe care le prezintă mecanismul chiar de pe telefon sau tabletă.
 •  Certificare de siguranță – Profi-Air este certificat de Institutul de igienă a mediului și toxicologi, tocmai de aceea este ideal pentru cei care suferă de alergii.
 •  Filtre de tip F7 și G4 – Două opțiuni eficiente, care îndepărtează praful, polenul, mucegaiul și insectele care pot pătrunde din exterior.

Ventilație cu recuperare de căldură – Principalii factori care provoacă alergii

Dacă te confrunți de ceva timp cu alergii sau sensibilități diverse ar trebui să acorzi o atenție mai mare îngrijirii locuinței. Există, așadar, câteva aspecte de care ar trebui să ții cont:

 • Umiditatea în exces devine principalul factor care duce la declanșarea afecțiunilor respiratorii. Fără să îți dai seama, condensul apărut din cauza diferențelor de temperatură favorizează dezvoltarea bacteriilor. Dacă nu optezi pentru un sistem inteligent de ventilație, vor apărea urme de mucegai în zona pereților sau chiar a tavanului. Expunerea îndelungată la forme de igrasie poate duce și la probleme de concentrare, tulburări de somn sau chiar dezechilibre ale sistemului nervos.
 • Substanțele toxice utilizate pentru curățarea suprafețelor din locuință. Ți-ai imaginat vreodată că poți căpăta alergii grave în urma utilizării produselor de curățare? Ei bine, majoritatea alternativelor disponibile pe piață integrează elemente dăunătoare. Dimetil fumarat (DMF), prezent în unele substanțe anti-mucegai poate provoca iritații sau urme de roșeață la nivelul pielii. De asemenea, produsele pentru curățarea băii devin extrem de periculoase dacă nu sunt aplicate conform instrucțiunilor de utilizare. În cazul în care petreci foarte mult timp în zona în care ai pulverizat conținutul substanțelor te vei confrunta cu stări de amețeală și dificultăți respiratorii.
 • Particulele de praf. Poate părea greu de crezut, dar praful cauzează probleme de sănătate pe termen lung. Noxele toxice sunt întâlnite peste tot, fie că este vorba de spațiul de birou sau dormitorul personal. Gravitatea situației este influențată, evident, și de specificitatea particulelor și doza zilnică inhalată. Însă, pot apărea într-o primă fază doar inflamații locale, care mai apoi se pot transforma în traheite sau bronșite.
 • Părul animalelor de companie. Aproximativ 15% din populație suferă de alergii cauzate de părul și mirosurile degajate de animalele de companie. În asemenea cazuri e nevoie de o curățare în profunzime a aerului pentru a te bucura așa cum se cuvine de momente relaxante. În cazul în care nu acționezi la timp se vor instala rapid simptome precum: mâncărimi la nivelul ochilor, înroșirea pielii, scurgeri nazale sau chiar erupții cutanate.

Principalele simptome ale alergiilor respiratorii sunt:

 • Strănut
 • Secreții nazale constante
 • Lăcrimare
 • Congestie nazală
 • Respirație îngreunată

Cum poți spori eficacitatea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură?

Sistemul de ventilație, tocmai datorită funcțiilor antibacteriene și antistatice, este răspunsul pentru eliminarea problemelor cauzate de alergii. Însă, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-i spori eficacitatea:

 • Adaugă și un purificator de aer – O altă variantă ingenioasă, care prezintă funcții de ultimă generație. Este o achiziție mai mult decât necesară mai ales dacă ai copii. Micuții au nevoie de un mediu sigur pentru a se dezvolta armonios. Dacă dispui, așadar, de o familie numeroase și o locuință de mari dimensiuni poți alege un purificator performant, care integrează filtre diverse pentru aer. Pe lângă eliminarea eficientă a particulelor poluante, dispozitivul are un rol important în reducerea alergiilor, echilibrarea metabolismului și definitivarea unei imunități puternice. Poți opta pentru integrarea purificatorului în camerele în care îți petreci cel mai mult timp. Astfel, nu te vei mai confrunta cu stări constante de oboseală sau epuizare.
 • Integrează-l în partea de nord a locuinței – Este recomandat ca sistemul de ventilație să fie montat în zona de nord a clădirii în apropierea unui zid exterior. De ce tocmai așa? Pentru că funcția de by-pass automat este îmbunătățită pe timpul verii. Pentru un plus de confort și funcționalitate poți opta pentru realizarea unei încăperi speciale în care să integrezi mecanismul de ventilație cu recuperare de căldură. Asigură-te că spațiul este ferit de îngheț și îți oferă posibilitatea de a schimba cu ușurință filtrele. De asemenea, este recomandat să izolezi cu atenție conductele exterioare pentru a îndepărta riscul apariției condensului.
 • Acordă mai multă atenție factorilor alergenici – Informează-te atent cu privire la complicațiile care pot apărea în cazul în care nu tratezi la timp alergiile respiratorii. De asemenea, ia în calcul nevoile fiecărui membru al familiei și acționează imediat în cazul în care cei mici prezintă sensibilități diverse.
 • Investește în produse profesionale de reîmprospătare a aerului – Evită pe cât se poate variantele care conțin substanțe toxice sau cele care prezintă un parfum intens. Calitatea este întotdeauna cea mai profitabilă investiție. Alege, așadar, să completezi armonios funcțiile sistemului cu produse profesionale de curățare. La final, te vei bucura de o atmosferă fresh.
 • Alege o echipă profesională pentru a demara etapele de montare a sistemului –Nimic nu se compară cu eficiența de care dau dovadă profesioniștii. În cazul în care procesul de montare nu este executat conform standardelor de calitate, vei întâmpina numeroase probleme tehnice, care necesită investiții costisitoare. Tocmai de aceea, este recomandat să apelezi la o echipă specializată în domeniu. Orientează-te către variante recunoscute de-a lungul timpului pentru eficiență, siguranță și comunicare deschisă. De asemenea, ia în calcul echipamentele și tehnicile pe care le utilizează. Alternativele moderne, de ultimă generație, sunt cele mai indicate în asemenea situații.

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură te va ajuta, așadar, să elimini cu succes riscul dezvoltării alergiilor sau iritațiilor. Filtrele profesionale pe care le integrează purifică aerul și îndepărtează mirosurile neplăcute, polenul și urmele de mucegai. De asemenea, oferă un design compact și ușor de manevrat, însă este recomandat să îl integrezi în partea de nord a locuinței. Astfel, îi vei spori eficacitatea și te vei bucura în scurt timp de rezultatele așteptate. Poți adăuga și un purificator de aer în spațiile în care dorm cei mici sau îți petreci cea mai mare parte a timpului.
Nu uita, de asemenea, cât de important să alegi firme specializate și distribuitori de încredere. Experții în domeniu îți vor garanta rezultate palpabile și experiențe plăcute, indiferent de situație.

Optează întotdeauna pentru calitate și alege sistemele moderne de ventilație.